15 Ülke Ekmek Festivali'nde buluşacak

15 Ülke Ekmek Festivali'nde buluşacak

Uluslararası Ekmek Festivali on beşe yakın ülkeden gelecek yabancı şeflerin katılımıyla yarın Cer Modern’de başlayacak. Diyetisyenlerin de katılacağı festivalde, doğru ekmek tüketimine dair her şey konuşulacak.

Uluslararası Ekmek Festivali on beşe yakın ülkeden gelecek yabancı şeflerin katılımıyla Cuma günü başlayacak. Diyetisyenlerin de katılacağı festivalde, doğru ekmek tüketimine dair her şey konuşulacak.Uluslararası Ekmek Festivaline binlerce ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Sofraların vazgeçilmezi olan Ekmek, insanlık tarihi boyunca uzun soluklu bir geçmişe sahip. İlk örnekleri Göbeklitepe’deki kazı alanlarında bulunan ekmek, Ankara’da 13 – 15 Ekim tarihinde ünlü şeflerin fırınlarında pişecek. Uluslararası Ekmek Festivali’ne; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Belarus, Fas, İsrail, Güney Afrika, Almanya, Bosna Hersek, Arjantin, Özbekistan, K.K.T.C., İtalya ve Ukrayna başta olmak üzere birçok ünlü şefin buluşma noktası olacak. Festival, Ankara Adliyesi’nin yanında bulunan Cer Modern’de gerçekleşecek. 

“Binlerce Ziyaretçi Bekleniyor”

Diyetisyenlerin de katılacağı festivalde, doğru ekmek tüketimine dair her şey konuşulacak. Türk ve uluslararası mutfaklarda pişirilen ekmeklerin de tariflerinin paylaşılacağı festivalde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TRT, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ana sponsorlar arasında yer aldı. 
Ru-An Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uluslararası Ekmek Festivaline binlerce ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. 

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.