11 ayın sultanı Ramazan ayı bu yıl kaç gün sürecek? Ankara'da ilk iftar saat kaçta açılacak?

11 ayın sultanı Ramazan ayı bu yıl kaç gün sürecek? Ankara'da ilk iftar saat kaçta açılacak?

Manevi duyguların yoğunlaştığı rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan ayı başladı. Ramazan ayı bu yıl kaç gün sürecek? Ankara'da ilk iftar saat kaçta açılacak? detaylar haberimizde..

Ramazan ayı bu yıl kaç gün sürecek? Ankara'da ilk iftar saat kaçta açılacak? 

Manevi duyguların yoğunlaştığı rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan ayı başladı. ‘11 ayın sultanı’ olarak bilinen Ramazan, bu yıl 29 gün sürecek. Ankara’da ilk iftar, bugün 19.54’te açılacak.

İçinde bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan ve Kur’an-Kerim’in nazil olduğu Kadir gecesini barındıran ‘11 ayın sultanı’ Ramazan ayı nihayet geldi çattı. 

ANKARA’DA İLK İFTAR SAAT 19.54’TE

Müslümanlar, rahmet ve bereket dolu bu ayda oruçlarını bugünden itibaren tutmaya başladı. Ankara’da ilk iftar saat 19.54’te yapılacak. Son iftar ise 3 Haziran günü 20.19’da açılacak. Bu Ramazan ayında 29 gün oruç tutulacak. Diyanet İşleri Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali Ramazan aynının 29’uncu gününün akşamı görüleceği için Ramazan’ın 29 gün süreceğini açıkladı. Ramazan ayının 27. gecesi olarak genel kabul gören Kadir gecesi bu yıl 31 Mayıs Cuma’yı 1 Haziran Cumartesi’ye bağlayacak gece idrak edilecek. Ramazan Bayramı bu yıl 4,5 ve 6 Haziran’da kutlanacak.

ORUÇLAR HEP BİRLİKTE AÇILACAK

Belediyeler ve STK’ların hazırladığı iftar çadırlarında her yıl olduğu gibi bu yıl da hep birlikte oruçlar açılacak. Ramazan coşkusu birlik ve beraberlik içerisinde devam edecek. Ramazan ayını en güzel şekilde ihya etmek için camiler dolup taşacak. Ramazan’ın ilk günüyle birlikte birçok yerde mukabeleler başlayacak. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.