100 bin işçiye kadro talebi

100 bin işçiye kadro talebi

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, hükümete çağrıda bulunarak, “1 milyona yakın emekçiye kadro veren hükümetimizden, 100 bine yakın emekçimize de müjdeli bir haber vermesini talep ediyoruz” dedi. 

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, hükümete çağrıda bulunarak, “1 milyona yakın emekçiye kadro veren hükümetimizden, 100 bine yakın emekçimize de müjdeli bir haber vermesini talep ediyoruz” dedi.

Öz Taşıma-İş Sendikası 3’üncü Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda Mustafa Toruntay tekrar genel başkan seçildi. Programda söz alan Toruntay, sendikanın zorlu süreçlerden geçtiğine vurgu yaparak, üyeleri gelir kapısı olarak gören değil üyelerine katkı yapan sağlayan bir sendika olduklarını belirtti. Türkiye’nin ve çalışma hayatının, en önemli sorunlarından birisi olan ve "modern köleliğe" dönüşen taşeron işçilik sorununun, Hak İş’in mücadelesi sonucu büyük ölçüde tarihe karıştığını kaydeden Toruntay, hükümete çağrıda bulunarak, “1 milyona yakın emekçiye kadro veren hükümetimizden, 100 bine yakın emekçimize de müjdeli bir haber vermesini talep ediyoruz” dedi.

oz-tasima-is-sendikasi,-100-bin-isciye-kadro-talebi,3.jpg

ZORLU SÜREÇLERDEN GEÇTİK

Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, sendikanın kurulma mücadelesine vurgu yaparak, “2012 yılında kurulan sendikamız, Hak İş çatısı altında emek, ekmek ve hak için yola çıkmış, kutlu ve onurlu bir yürüyüşle bugünlere gelmiştir. 7 yıl önce büyük bir inançla, hak edileni, hak edene vermek için yola çıkan, taşımacılık iş kolunda çalışan işçilerin, yalnız olmadıklarını göstermek için kurulan sendikamız, çok zorlu süreçlerden geçmiştir. Çetin bir mücadelenin içerisinde Hak İş'e yakışan bir tutum ve davranışla, emek mücadelesine başlamıştır” dedi.

ÜYELERİ GELİR KAPISI OLARAK GÖRMÜYORUZ

Öz Taşıma-İş Sendikasının ekmek mücadelesinin ne olduğunu bilerek, makam ve ücret sendikacılığı yapmadan hak bildiği yolda hakkı üstün tutarak ve her bir üyesini kendi ailesinin ferdi görerek yürüdüğünü belirten Toruntay, “Biz bu kutlu davanın peşinde olmaktan asla yılmayacağız size sözümüz olsun. Üyelerini gelir kapısı olarak gören değil üyelerine katkı sağlayan bir sendikayız. Hem mutlu günlerinde hem de kederli günlerinde üyelerimizin yanındayız. Üyelerimizle birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyor bu yolda kararlılıkla yürüyoruz” diye konuştu.
Toruntay, “İz Bırakan Sendikacılık" temasıyla gerçekleştirilen Öz Taşıma-İş Sendikası 3’üncü Olağan Genel Kurulu’nun, sendikal mücadeleye ciddi katkılar sunacağını ve Hak İş çatısı altında sendikacılık yapmanın, ne denli önemli olduğunu herkese göstereceğini söyledi.

oz-tasima-is-sendikasi,-100-bin-isciye-kadro-talebi,2-001.jpg

MODERN KÖLELİK OLAN TAŞERON TARİHE KARIŞTI

Türkiye’nin ve çalışma hayatının, en önemli sorunlarından birisi olan ve "modern köleliğe" dönüşen taşeron işçilik sorununun, Hak İş mücadelesi sonucu, yapılan değişikliklerle, büyük ölçüde tarihe karıştığını belirten Toruntay, “Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdeyle, 1 milyona yakın taşeron işçi, kadrosuna kavuştu. Bu sonuca ulaşmada, Hak İş ve Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan'ın, emeği çok büyüktür. Kimse bu soruna eğilmezken, kendine dert edinen, yurdun dört bir yerinde bulunan taşeron işçilerimizle, sürekli toplantılar yapan, Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a, emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizim bu çabalarımıza kayıtsız kalmayarak, emekçilerimize kadro müjdesi veren, Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

KADRO DIŞI KALAN 100 BİN ÇALIŞAN VAR

696 sayılı KHK kapsamı dışında kalarak kadro alamayan işçilerin bulunduğu vurgulayan Toruntay, “Kadro dışı kalan 100 bine yakın çalışanımız var. 1 milyona yakın emekçiye kadro veren hükümetimizden, 100 bine yakın emekçimize de müjdeli bir haber vermesini talep ediyoruz. Ayrıca kadro alan ancak 696 sayılı KHK gereği yıllık enflasyon oranı zammından faydalanamayan işçilerimizin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz. Bu emekçilerimiz için en az enflasyon oranında zam talep ediyoruz” dedi.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.