Morutan’dan kötü haber geldi: Ankaragücü’nün B planı

Morutan’dan kötü haber geldi: Ankaragücü’nün B planı

Beşiktaş maçında sakatlanan Ankaragücü futbolcusu Olimpiu Morutan’dan kötü haber geldi. Kulüpten yapılan açıklamaya göre aşil tendonu kopan futbolcunun 7-8 ay sahalardan uzak kalması beklenirken, Başkent ekibinin B planı ise merak konusu oldu.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final karşılaşmasının ilk ayağında Başkent ekibi Ankaragücü, Beşiktaş’ı Eryaman Stadyumu’nda ağırladı. Karşılaşmada baskılı oynayan ve gol pozisyonuna en çok giren takım Sarı-lacivertlilerken, mücadelenin 90 dakika boyunca gol sesi çıkmadı.

haber1-002.jpg

MORUTAN MAÇTA SAKATLANDI

Karşılaşmanın 83. dakikasında sakatlanan Olimpiu Morutan, yerini acı içinde sedyeyle Anastasios Chatzigiovanis’e bıraktı. Futbolcular, teknik heyet ve sporseverler Morutan’dan gelecek haberi beklerken, Ankaragücü Kulübü’nden merakla beklenen açıklama geldi.

ankaragucu.jpg

Kulüpten yapılan açıklamaya göre; Morutan’a yapılan sağlık muayenesinde genç futbolcunun sağ aşil tendonunda kopma meydana geldiği tespit edildi.

Sarı-lacivertli kulübün yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"Beşiktaş JK karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkan Profesyonel Futbol A Takım futbolcumuz Olimpiu Morutan'ın yapılan muayenesinde sağ aşil tendonunda kopma tespit edilmiştir. Futbolcumuz en kısa süre içinde operasyon geçirecektir."

Öte yandan, sezonu kapatan Morutan’ın en az 7-8 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

emre-belozoglu.jpg

BELÖZOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Karşılaşma sırasında yaşanan sakatlıkta Morutan, kendini çığlık çığlığa yere bıraktı ve takımın teknik adamı Emre Belözoğlu, korku dolu bir şekilde futbolcusunun başında bekledi. Takımın en etkili ve vazgeçilmez isimlerinden biri olan Morutan için endişeli bekleyişini sürdüren Belözoğlu, karşılaşma sonrası basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

“Tendonda bir kopma varsa o zaman altı ayı bulur. İnşallah Morutan'ın büyük bir sakatlığı yoktur. Ümit ediyorum öyle bir haber almayız. Böyle bir şey inşallah yaşamaz. Ama yaşarsa da çok iyi dönebilecek karaktere sahip bir oyuncu.”

haber3-001.jpg

BELÖZOĞLU’NUN ALTERNATİF SAĞ KANAT PLANI

İlk maçın 0-0 bitmesinin ardından tur şansını İstanbul’a bırakan ve Süper Lig’in bitimine 5 hafta kala küme potasından 4 puan uzaklıkta bulunan Ankaragücü’nde, takımın teknik direktörü Emre Belözoğlu’nun, Morutan’ın yerine hangi futbolcuya 11 şansı vereceği de merak konusu oldu.

haberrrr.jpg

İKİ İSİM ÖN PLANA ÇIKIYOR

Takımın sağ kanat pozisyonunda, Renaldo Cephas ve uzun süredir forma şansı bulamayan Garry Rodrigues görev alması bekleniyor. Özellikle iki futbolcunun, iki kanat bölgesinde de görev alması Emre Belözoğlu’nun işini kolaylaştıracak. Ancak Belözoğlu’nun tercihinin bu sezon 36 kez Ankaragücü forması giymiş Cephas’tan yana kullanması bekleniyor.

cephas.jpg

Öte yandan, Cephas, forma giydiği 36 maçta toplam 7 gol ve 3 asist üretirken, Rodrigues ise bu sezon 17 maçta forma şansı bulabildi ve bu karşılaşmalarda 2 gol 4 asist kaydetti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.