ZTK’de çeyrek finalistler ve seri başı takımlar hangileri? Kura ne zaman çekilecek?

ZTK’de çeyrek finalistler ve seri başı takımlar hangileri? Kura ne zaman çekilecek?

Dün akşam Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe-Rizespor maçını Fenerbahçe’nin 2-1 kazanmasıyla birlikte son çeyrek finalist Fenerbahçe olmuş oldu. Peki, ZTK’ de çeyrek finalistler ve seri başı takımlar hangileri? Kura ne zaman çekilecek?

Ziraat Türkiye Kupası’nda (ZTK) dün akşam oynanan Fenerbahçe-Rizespor maçıyla birlikte son 16 turu tamamlanmış oldu. Alınan sonuçlara göre Sivasspor, Kayserispor, Galatasaray, Başakşehir, Ankaragücü, Trabzonspor, Gaziantep FK ve Fenerbahçe çeyrek finalist oldu. Peki, ZTK’de çeyrek finalistler ve seri başı takımlar hangileri? Kura ne zaman çekilecek? İşte yanıtları:

2 MAÇ UZATMALARDA 3 MAÇ PENALTILARLA SONUÇLANDI

Ziraat Türkiye Kupası’nın son 16 turu farklı olaylara sahne oldu. Oynanan 8 maçın beşinde takımlar birbirine üstünlük sağlayamazken 3 maç penaltılarla sonuçlandı. F. Karagümrük- Başakşehir ve Ankaragücü- Beşiktaş maşlarının normal süresi 1-1 biterken, Gaziantep FK- Konyaspor maçı 0-0 sona erdi. Uzatmalarda da diş geçirilemeyen maçlarda tur atlayan takımlar penaltılar sonucu belli olmuş oldu. Ayrıca Trabzonspor ve Kayserispor’da normal sürelerinin ardından uzayan maçlarda, uzatma dakikalarında buldukları goller ile tur atladı.

1111111-002.jpg

ÇEYREK FİNAL KURASI NE ZAMAN VE NEREDE ÇEKİLECEK?

Son 16 turunun ardından çeyrek finale çıkacak takımlar belli olduktan sonra gözler çeyrek final kura çekimine çevrildi. Peki, çeyrek final kuraları ne zaman ve nerede çekilecek? Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre kura çekimi 24 Ocak Salı günü saat 14.00'te yapılacak. Bunun yanı sıra nerede çekilecek? Sorusunun cevabı ise, kura çekimine diğer turlarda olduğu gibi TFF Riva Hasan Doğan Kampı ev sahipliği yapacak.

SERİ BAŞI TAKIMLAR HANGİLERİ?

Sonuçlanan karşılaşmaların ardından seri başı listeleri de belirlenmiş oldu. Buna göre: Başakşehir, Fenerbahçe, Sivasspor ve Trabzonspor kuraya seri başı olarak katılacak. Ankaragücü, Galatasaray, Gaziantep FK ve Kayserispor ise seri başı olmayan takımlar olacak.

222222-001.jpg

ÇEYREK FİNAL MAÇLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Çeyrek final kura çekiminin ardından belli olacak rakipler maçlarını 28 Şubat- 2 Mart 2023 tarihleri arasında oynayacak.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.