Ziyadin Çakır kimdir, ne iş yapar?

Ziyadin Çakır kimdir, ne iş yapar?

Katıldığı bir haber kanalında Ziyadin Çakır, İzmit’te fay kırıklarının üzerine yapılan binaların ve evlerin olduğunu açıklayarak yöneticilere uyarılarda bulundu. Çakır, bu açıklamanın ardından sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki, Ziyadin Çakır kimdir?

Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili uzmanlar katıldığı haber programlarında bölge hakkında görüşlerini bildirirken, bir sonraki oluşabilecek deprem hakkında önlemler alınması gerektiği yorumunu yapıyor.

Kahramanmaraş bölgesinde oluşan deprem sonrası gözler Marmara bölgesine çevrilirken, uzmanlar canlı yayınlarda olası Marmara bölgesi depreminin tehlikelerinden ve acilen bölgede önlemlerin alınması gerektiğinin vurgusunu yapıyor. Katıldığı bir haber kanalında İzmit’teki fay kırıklarının üzerine yapılan binaların ve yapıların olduğunu belirten Ziyadin Çakır, sosyal medyada merak konusu oldu. Peki, Ziyadin Çakır kimdir, ne iş yapar? Cevap haberimizde:

ZİYADİN ÇAKIR KİMDİR?

Ziyadin Çakır, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı’dır. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisansını 1996 yılında İngiltere’de bulunan Bristol Üniversitesinde tamamlayan Çakır, doktorasını İTÜ Jeofizik Mühendisliği bölümünde yapmıştır. 2011 yılında doçent olurken, 2016 yılında ise profesör unvanını almıştır.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.