Zirvede Türkiye var! İstanbul Havalimanı en iyisi seçildi

Zirvede Türkiye var! İstanbul Havalimanı en iyisi seçildi

İstanbul Havalimanı, Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından düzenlenen "17. ACI Europe Ödülleri" kapsamında, "40 milyon yolcu" üzerinde kategorisinde "Avrupa'nın En İyi Havalimanı" ödülüne layık görüldü.

İstanbul Havalimanı, uluslararası alanda gösterdiği başarı ile göğüsleri kabarttı. İstanbul Havalimanı, Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından düzenlenen "17. ACI Europe Ödülleri" kapsamında, "40 milyon yolcu" üzerinde kategorisinde "Avrupa'nın En İyi Havalimanı" ödülüne layık görüldü.

Haber7.com’da yer alan habere göre; İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Selahattin Bilgen, ödülü ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec'ten törenle teslim aldı. Bilgen, ödülün havalimanı çalışanları ve misafirleri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Havalimanındaki misafirlerimizin sürdürülebilirlik, erişilebilirlik, inovasyon ve teknolojik ilerleme alanlarında beklentilerinin üzerine çıkmak için her zaman yeni yollar arıyoruz. Türkiye havacılık ve turizm sektörlerinin geleceğini iyileştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz."

stanbul-havalimani-2.jpg

ATİNA BAYRAĞI DEVRALDI

Avrupa Havalimanları Konseyi Yıllık Genel Kongresi, 2025 yılında Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı ev sahipliğinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenecek. Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı yetkilileri, İstanbul'daki 'devir teslim' töreninde bayrağı İGA İstanbul Havalimanı Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Büyükkaytan'dan teslim aldılar.

stanbul-havalimani-3.jpg

İSTANBUL HAVALİMANI 2026'DA ACI WORLD'Ü AĞIRLIYOR

Bu yıl kongreye dünyadan sektörün önde gelen CEO ve üst düzey yöneticileri ile 500'ü aşkın havalimanı profesyoneli katıldı. Kongre kapsamında, Avrupa'daki havacılık sektörünün mevcut durumu, karşılaştığı zorluklar ve gelecek beklentileri, sektörün ekonomik durumuna ilişkin içgörüler ve önümüzdeki yıl için politikalar tartışıldı.

istanbul-havalimani-4.jpg

ÖNEMLİ BİR ZİRVEYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Havacılık sektörüne uluslararası alanda liderlik eden İGA İstanbul Havalimanı, 2026 yılında ACI World "Müşteri Deneyimi Zirvesi"ne (Customer Experience Summit) ev sahipliği yapacak. Bu zirve, sektördeki en önemli etkinliklerden biri olarak kabul ediliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.