Ziraat Bankası'nda öğrencilere mağduriyet: "Fatura getir!”

Ziraat Bankası'nda öğrencilere mağduriyet: "Fatura getir!”

Ziraat Bankası'nda hesap açtırmak isteyen üniversite öğrencisi Zeynep Orman, çalışanların kendisinden fatura ve otomatik ödeme talimatı istemiyle karşılaştı. Orman, yaşadığı mağduriyeti dile getirerek, bankanın öğrencilere yönelik tutumunu eleştirdi.

Ankara Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Zeynep Orman, Ziraat Bankası Mamak Yeşilbayır Şubesi'nde yaşadığı olumsuz deneyimi gazetemize anlattı. Hesap kartı çıkarmak için gittiği Ziraat Bankası Mamak Yeşilbayır Şubesi'nde karşılaştığı zorluklara değinen Orman, gençlerin bankacılık hizmetlerine erişiminde yaşanan sorunları gündeme getirdi.

ankara-universitesi.jpg

Zeynep Orman, hesap kartı çıkarmak için gittiği bankanın kendisinden fatura ve otomatik ödeme talimatı istemesini anlamakta güçlük çektiğini belirtti. Herhangi bir geliri bulunmadığını ifade eden genç kız, "Ben okuyorum. Herhangi bir yerden gelirim yok. Benim ne gibi bir faturan olabilir ki?" diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

"ÖĞRENCİ OLMAMI BELİRTMEME RAĞMEN..."

Zeynep Orman, bankaya öğrenci olduğunu belirtmesine rağmen kendisinden fatura istenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Bankanın internet bankacılığını kullanmasını ve işlemlerini online olarak tamamlamasını istemesi de genç kızın tepkisini çekti. Orman, "Bu ülkenin geleceği için okumaya ve işlerini halletmeye çalışan gençlere sıkıntı çıkarmalarını anlayamıyorum" sözleriyle bankanın tutumunu eleştirdi.

ziraat-bankasi-2.jpg

“İLK KİŞİ DEĞİLİM”

Zeynep Orman, yaşadığı olayı şu ifadelerle anlattı: “Ben üniversite birinci sınıfa giden bir öğrenciyim. Ben okuyorum. Herhangi bir yerden gelirim yok. Bankaya hesap açtırmaya gittiğimde benden otomatik ödeme talimatı istediler. Öğrenci olmamı belirtmeme rağmen benden fatura istediler. Benim ne gibi bir faturan olabilir ki? Bir de bunu internetten internet bankacılığından yapmamı, olmazsa ikinci kez bankaya gitmemi söylediler. Bu ülkenin geleceği için okumaya ve işlerini halletmeye çalışan gençlere sıkıntı çıkarmalarını anlayamıyorum.”

Orman ayrıca pek çok kişinin yaşadıklarına benzer durumlarla karşılaştıklarını belirterek bankanın öğrencilere yönelik tutumunu eleştirdi. Özellikle gençlerin bankacılık hizmetlerine erişimde sıkıntı yaşadıklarını belirterek yetkililerden bu konuda anlayış ve destek beklediğini söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.