Zeplin nedir, ne işe yarar, neden yasaklandı?

Zeplin nedir, ne işe yarar, neden yasaklandı?

Zeplin nedir sorusu birçok kişi tarafından merak edilir ve arama motorlarında aratılır. Zeplin ne demek diye araştırdığınızda çok sayıda sonuç çıkacaktır. Peki, Zeplin nedir, ne işe yarar, neden yasaklandı?

Zeplin nedir sorusunun cevabını bulabilmek için hava araçları ile ilgili bilgi kaynaklarını incelemeniz gerekmektedir. Lojistik, taşımacılık ve acil müdahale gerektiren olaylarda kullanılan hava aracı Zeplin merak konusu oldu. Peki, Zeplin nedir, ne işe yarar? Merak edilenler haberimizin devamında:

zeplin nedir diyenler için uçan zeplin

ZEPLİN NEDİR?

Zeplin, geçmiş dönemde kullanılan hava aracıdır. Bu aracı ilk Avusturya, Almanya ve Danimarka kullanmıştır. Zeplin, balon gibi bir görünüme sahiptir. Türkiye’de ilk zeplin 1988 yılında kullanılmıştır. Zeplin, kanatlı ve kanatsız olmak üzere ikiye ayrılır. Hava gemisi ya da hava balonu olarak da adlandırılır.

ZEPLİN NE İŞE YARAR?

Zeplin en çok taşımacılıkta kullanılmıştır. Kısa süreli uçuşlarda tercih edilen Zeplin, helyum gazı ile çalışmaktadır. Masrafsız ve kullanışlı olduğu için zeplinler sık sık reklam çalışmalarında da kullanılmıştır.

zeplin ne işe yarar sorusu için uçan zeplin

ZEPLİN NEDEN YASAKLANDI?

Zeplin, 20’inci yüzyıla damga vurmuş bir hava aracıdır fakat Hindenburg isimli zeplinin 1937 yılında patlamasıyla popülaritesini kaybetmiştir. Frankfurt’tan havalanan zeplin, 36 yolcu ve 61 mürettebat taşıyordu. Bu zeplin Lakehurst dolaylarında demirlemeye çalışırken helyum deposu alev almış ve patlamıştır. Bu patlama sonucunda 13 yolcu ve 21 mürettebat hayatını kaybetmiştir. Zaman içerisinde zeplinlerin yerini uçaklar almıştır. Günümüzde zeplinler, reklam maksadıyla kullanılmaktadır.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.