Yusuf Kenan Bağır kimdir? Yusuf Kenan Bağır kariyeri
Yusuf Kenan Bağır sosyal medyada merak konusu oldu. Vatandaşlar Yusuf Kenan Bağır’ın ismini arama motorlarında aratıyor. Peki Yusuf Kenan Bağır kimdir? Yusuf Kenan Bağır kariyeri ne şekilde ilerledi?
Yusuf Kenan Bağır sosyal medyada merak konusu oldu. Vatandaşlar Yusuf Kenan Bağır’ın ismini arama motorlarında aratıyor. Peki Yusuf Kenan Bağır kimdir? Yusuf Kenan Bağır kariyeri ne şekilde ilerledi?
Yusuf Kenan Bağır Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında ekonomist olarak görev yapıyor.
Gazeteci Altan Sancar'ın iddiaları Bağır'ı gündeme taşıdı.
İddia şöyle: Tokat iddiası gündeme gelmeden kısa süre önce, Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası'nın Veri Yönetişimi ve İstatistik Genel Müdürü Dr. Yusuf Kenan Bağır’ı görevden aldı. Bağır’ın adı telefon rehberinden dahi silindi. Ancak Bağır iki gün içinde görevine iade edildi.
Banka kaynaklarının iddiasına göre Bağır’ın göreve yeniden iade edilmesinde Bilal Erdoğan’ın adı etkili oldu.
Bağır’ın 2019 tarihli ekonomi analize şöyle…
Ticari bir işlemde tarafların birbirleri, satış koşulları ve satışa konu mal üzerinde tam bilgi sahibi olmaması olarak tanımlanabilecek bilgi asimetrisi, piyasaların etkin olarak işlemesinin önünde önemli bir engel. Dil uyumsuzluğu, bürokratik prosedürler ve güvenlik endişeleri gibi unsurlar ise uluslararası ticarette bilgi eksikliğini daha da artırıyor ve firmaların yeni bir dış pazara girmesini zorlaştırıyor. Bilgi asimetrisi kaynaklı maliyetler, gelişen iletişim ve ulaşım teknolojileri ile azalmakla birlikte, firmaların karar denkleminde halen önemli bir yer teşkil ediyor.
Diğer taraftan, ülkeler de konsolosluk işlerini ve siyasi ilişkileri sürdürmenin yanında, uluslararası ticareti geliştirmek ve firma iş ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla büyükelçilikler, konsolosluklar ve ihracatı teşvik ajansları gibi dış misyonları yaygınlaştırmaya devam ediyor (Rose, 2007). Bu kurumlar uzman görevliler aracılığıyla ülke yasalarının tanıtılması, ihracat fırsatlarının araştırılması ve yerel iş adamlarına bilgilendirme yapılması gibi alanlarda ihracata doğrudan destek sağlıyor.
Türkiye 2008-2016 yılları arasında 39 ülkede yeni büyükelçilik açtı. Bu çalışma, söz konusu açılımın Türkiye’nin ilgili ülkelerle olan dış ticaretine etkisini analiz ediyor
Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.