Yuşa Hazretleri Tepesi nerede? Yuşa Hazretleri Türbesi nerede? Yuşa Hazretleri kimdir?

Yuşa Hazretleri Tepesi nerede? Yuşa Hazretleri Türbesi nerede? Yuşa Hazretleri kimdir?

Yuşa Hazretleri Tepesi ve Türbesi sosyal medyada araştırılan ve merak edilen konular arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki, Yuşa Hazretleri Tepesi nerede? Yuşa Hazretleri Türbesi nerede? Yuşa Hazretleri kimdir?

Sosyal medyada araştırılan ve merak edilen konular arasında ilk sıralarda yer alan Yuşa Hazretleri dini açıdan önemli bir yere sahip durumda. Özellikle dini günlerde ziyaretçi akınına uğrayan Yuşa Tepesi, ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu? Peki, Yuşa Hazretleri Tepesi nerede? Yuşa Hazretleri Türbesi nerede? Yuşa Hazretleri kimdir? İşte tüm detaylar:

hz.jpg

YUŞA HAZRETLERİ TEPESİ NEREDE?

Yuşa Hazretleri Tepesi, İstanbul sınırları içerisinde yer almaktadır. Yuşa Hazretleri Tepesi, Boğaziçi Anadolu kıyısındaki Anadolu Kavağı semtinin tepelerinde denizden 200 metre yükseklikte bulunan ve Hazreti Yuşa Peygamber'in mezarının bulunduğu rivayet edilen bir tepedir. Manevi özelliği bulunan tepe, Çamlıca Tepesi'nden sonra gelen İstanbul'un ikinci en yüksek tepesi konumunda bulunmaktadır.

Hz. Yuşa Türbesi bir tepede yer almaktadır. Mezar tam olarak 17 metre uzunluğundadır. Bunun sebebi ise cenazenin tam olarak bu alanın neresinde yattığı bilinmediğinden dolayı yetkililer tarafından 17 metrelik bir alan koruma altına alınmıştır.

Türbenin yanında aynı zamanda Hz. Yuşa Camisi yer almaktadır. Tarihin ilk dönemlerinden bu yana bölge her din tarafından kutsal alan olarak ilan adilmiş ve farklı dinlere mensup insanlar buralara tapınaklar inşa etmiştir.

YUŞA HAZRETLERİ KİMDİR?

Yuşa Hazretleri, İsrailoğullarının lideri olarak bilinir. Hz. Musa’nın vefatı üzerine İsrailoğullarına lider olarak tayin edilmiştir. Aynı zamanda Hz. Musa'nın çağdaşı olarak bilinir. Yani Hz. Musa ile aynı dönemde yaşadıkları rivayet edilir. Hz. Yuşa yaşamı boyunca pek çok mucizeleri olan peygamberlerin başında yer alır. Hz. Yuşa'nın adı İbranice kökenli olup İbraniceden gelmektedir. Günümüzde mezarı ve türbesi İstanbul sınırları içerisinde yer almaktadır.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.