Yurttaki eşyalar ne olacak? Öğrenciler eşyalarını alabilecek mi?

Yurttaki eşyalar ne olacak? Öğrenciler eşyalarını alabilecek mi?

Üniversitelerin 2022-2023 eğitim öğretim yılının bahar döneminde uzaktan eğitime geçilmesiyle beraber KYK yurtlarında kalan öğrenciler ne olacak? Sorularının cevapları merak ediliyor. Peki, Yurttaki eşyalar ne olacak? Öğrenciler eşyalarını alabilecek mi?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine bir umut hala devam edilirken bir yandan da depremzede vatandaşlarımızın yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm Türkiye seferber oldu. Bu kapsamda üniversitelerde uzaktan eğitime geçilirken, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalan öğrencilerin kaldığı yurtlar boşaltılıp depremzedelerin hizmetine sunuldu.

Depremde evini kaybetmiş ya da evleri oturulmaya müsait olmayan vatandaşlar geçici barınma olarak KYK yurtlarında kalabilecek. Hal böyleyken tatil için memleketlerine dönen öğrencilerin eşyaları da yurtlarda kaldı. Öğrenciler de durumun nasıl çözüleceğini merak ediyor. Peki, yurttaki eşyalar ne olacak? Öğrenciler eşyalarını alabilecek mi?

öğrenciler kalan eşyalarını almaya geldiğinde çekilen fotoğraf

ÖĞRENCİLER KALAN EŞYALARINI ALABİLECEK Mİ?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde yara alan vatandaşlar geçici olarak KYK yurtlarında misafir edilecek. Üniversitelerde de bunun için uzaktan eğitime geçildi. Fakat tatil için geçici süreliğine memleketlerine dönüp, eşyalarının büyük bir bölümünü yurtlarında bırakan öğrenciler eşyalarının durumunun nasıl çözüleceğini merak ediyor. Yetkililer, dileyen öğrencilerin kalan eşyalarını alabilmek için kaldıkları yurt müdürlüklerine gelerek imza karşılığında eşyalarını alabilme şansına sahip olduğunu bildiriyor. Herhangi bir hırsızlık ya da yağma riskine karşılık, yalnızca öğrencinin kendisine teslim edileceğinin altı çiziliyor.

Yurttaki eşyaların durumu ne olacak diye merak eden gençler

YURTLARDAKİ EŞYALARIN DURUMU NE OLACAK?

Hali hazırda yurtlarda konaklayan öğrenciler, üniversitelerdeki güz döneminin bitmesiyle beraber sömestr tatili için memleketlerine gitmişlerdi. Geri dönecekleri düşüncesiyle yanlarına fazla eşya almayan öğrenciler, okulların uzaktan eğitime geçişiyle beraber yurtlarda kalan eşyalarının durumunu merak etmeye başladı. Yetkililer tarafından, gelen öğrencilere eşyaların teslim edileceği söylense de uzakta olup gelemeyecek olan öğrenciler eşyalarım çöpe mi atılacak? Sorularını sormaya başladı. Bu noktada edindiğimiz bilgilere göre; eşyalarını almaya gelemeyecek olan öğrencilerin kullandığı malzemeler, kutulanmış bir şekilde üzerine oda, yatak ve dolap bilgileri yazılarak yurt çalışanları tarafından depolara kaldırılacak. Kısacası kimsenin eşyalarına herhangi bir zarar gelmeyecek.

yabancı uyruklu öğrencilerin konaklayacağı nöbetçi yurtlar

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER NÖBETÇİ YURTLARDA KONAKLAYACAK

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ve yurtlarda kalan öğrencilerin yurtlardan çıkmasının istenmesi ile yurtdışından Türkiye’ye gelip okuyan öğrencilerin durumu da merak konusu oldu. Her yabancı uyruklu öğrenci, okuduğu şehirlerde kız ve erkek öğrenci nöbetçi yurtlarında kalarak sıkıntı yaşamayacak.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.