Yurt dışı çıkış harcı tartışma konusu: Birçok öneri masada

Yurt dışı çıkış harcı tartışma konusu: Birçok öneri masada

Meclis kapanmadan yasalaşması beklenen vergi paketinde yer alan yurt dışı çıkış harcının artırılmasıyla ilgili çalışmaya yönelik tepkiler sonrasında, yeni alternatifler değerlendirilmeye başlandı.

AK Parti'nin Meclis kapanmadan önce yasalaştırmayı planladığı yeni vergi paketinde tartışılan konulardan biri olan yurt dışı çıkış harcının artırılması, farklı alternatifleri gündeme getirdi. Parti içinde harcın artırılmasına karşı çıkanlar oldu. Toplantılarda, harcın artırılması durumunda özellikle öğrenciler, hac ibadeti için yurtdışına çıkanlar ve sınır ticareti yapanların muaf tutulması önerildi. Ayrıca artırmanın ertelenmesi seçeneği de değerlendirildi. Mevcut düzenlemeye göre, yurt dışında oturma izni bulunanlar, ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan araçlarda mürettebat olarak bulunanlar ve 7 yaşından küçük çocuklar muaf tutuluyor.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, öneriler önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında ele alınacak. AK Parti kaynakları, "Yurt dışı çıkış harcının 3 bin liraya çıkacağı iddiası kesinlikle doğru değil. Eğer bir artırım olacaksa, toplumsal hassasiyetleri dikkate alarak bunu yapacağız. Şu anda 150 lira olan harç, ekonomik gerçeklerle uyuşmuyor. Değerlendirmeler yapıldıktan sonra düzenlemenin ekim ayına kadar ertelenebileceği bir alternatif olabilir" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.