Yüce Allah insanoğlunu mükemmel bir varlık olarak yaratmıştır

Yüce Allah insanoğlunu mükemmel bir varlık olarak yaratmıştır

Yüce Allah, insanoğlunu mükemmel bir varlık olarak yaratmıştır. Yerde ve göklerde insan için sayısız nimetler hazırlamış ve karşılığında sadece kendisine kulluk edilmesini ve bu nimetlere şükredilmesini istemiştir.

Yüce Allah insanoğlunu mükemmel bir varlık olarak yaratmış, çeşitli yeteneklerle donatarak onu diğer varlıklardan üstün bir konuma yükseltmiştir. Yerde ve göklerde insan için sayısız nimetler hazırlamış ve karşılığında sadece kendisine kulluk edilmesini ve bu nimetlere şükredilmesini istemiştir. Kuran-ı Kerim’de Allah, "Öyle ise yalnız beni anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin" buyurarak insanlara şükretmenin önemini hatırlatmıştır.

İNSAN ŞÜKRETMEK İLE YÜKÜMLÜDÜR

Kuran’da Allah’ın nimetlerinin sayısız olduğu belirtilmiş ve nimetlerden sık sık bahsedilerek insanlara şükretmeleri gerektiği vurgulanmıştır. Allah, gökleri ve yeri yaratan, gökten yağmur indirerek rızık olarak çeşitli meyveler çıkaran, denizlerde gemileri yüzdürmek ve nehirleri hizmetimize sunmak suretiyle bizlere sayısız imkanlar sağlamıştır. Güneşi ve ayı belli bir düzen içinde hareket ettirerek geceyi ve gündüzü hizmetimize vermiştir.

Allah’ın lütfettiği bu sayısız nimetler karşısında, insanların kalpleriyle, dilleriyle ve azalarıyla şükretmeleri gerektiği, böylelikle Allah’ın hoşnutluğunu kazanabilecekleri vurgulanmaktadır. İslam dininin temel öğretilerinden biri olan şükür, insanları daha bilinçli ve minnettar bireyler olmaya teşvik etmektedir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.