YKS ertelenecek mi? 2023 YKS ne zaman?

YKS ertelenecek mi? 2023 YKS ne zaman?

Maraş merkezli depremlerin ardından okullar bir süre ertelenmiş ve üniversiteler uzaktan eğitime geçmişti. Bu yıl üniversite sınavına girecek olan gençler ise YKS ertelenecek mi? diye sorgulamaya başladı. Peki, YKS ertelenecek mi? 2023 YKS ne zaman?

Kahramanmaraş merkezli depremlerle beraber önce deprem bölgesinde ve ardından tüm Türkiye’de okullar ileri bir tarihte açılmak üzere kapatılmıştı. Üniversitelerde uzaktan eğitime geçirilmiş ve afetzede vatandaşların sıkıntı yaşamaması amaçlanmıştı.

15 milyona yakın insanımızın etkilendiği depremler sonrası bu gelişmeler yaşanırken farklı konularda merak edilmeye başlandı. Bu yıl üniversite sınavına girecek olan gençler YKS ertelenecek mi? diye sorgulamaya başlandı. Üniversite hayali ile çalışmalarına devam eden gençler, YKS ertelenecek mi? YKS 2023 başvuru ertelendi mi? sorularını gündeme getirdi. Peki, YKS ertelenecek mi? 2023 YKS ne zaman? İşte detaylar:

Öğrenciler dersete fotoğrafı

2023 YKS NE ZAMAN?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu (ÖSYM) geçtiğimiz günlerde 2023 yılının sınav takvimini açıklamıştı. Bu yıl yapılacak olan ALES 1-2-3, YKS ve KPSS sınavlarının tarihleri de kamuoyu ile paylaşılmıştı. Buna göre bu yıl yapılacak olan seçimlerde göz önünde bulundurularak 2023 YKS tarihi 17-18 Haziran 2023 olarak belirlendi. İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran 2023 Cumartesi günü, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 18 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Öğrenci test çözüyor fotoğrafı

YKS ERTELENECEK Mİ?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından en çok merak edilen konular arasında YKS ertelenecek mi? sorusu geliyor. Depremin kapladığı nüfusun büyüklüğü sebebiyle merak edilen bu konu hakkında henüz detaylı bir açıklama gelmedi. Öğrencilerin memleketlerinden geçici barınma noktasında zorunlu ayrılmış olmaları ve birçok üniversite hazırlık öğrencisinin enkaz altında kalarak hayatını kaybetmesi bu konuyu gündem de tutarken tüm öğrenciler konu hakkında aydınlatıcı bilgiler verilmesini bekliyor. Bu konu hakkında yeni gelişmeler oldukça sizlere aktaracağız.

Öğrenci sınavda fotoğrafı

YKS VE LGS KONULARINDA 2. DÖNEM SİLİNMİŞTİ

Depremlerin ardından okulların belirli bir süre tatil edilmesi, sınav maratonunda olan gençleri bir hayli zorlamıştı. Bu konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır” diyerek öğrencilerin rahat bir nefes almalarını sağlamıştı.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.