Yıldız Gençlik Teşkilatı deprem için seferber oldu

Yıldız Gençlik Teşkilatı deprem için seferber oldu

Ankaralı gençlerin gönüllülük hareketi olan Yıldız Gençlik Teşkilatı, deprem için seferber oldu. Genel Başkan Eren Algün, “Deprem bölgesine 12 kamyon destek gönderdik. Bölünürsek yok oluruz, birleşirsek var oluruz” dedi.

Ankaralı yardımsever genlerden oluşan Yıldız Gençlik Teşkilatı, “Asrın Afeti” olarak adlandırılan depremde afetzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmadı. Yıldız Gençlik Teşkilatı Genel Başkanı Eren Algün depremin ilk gününden itibaren harekete geçtiklerini belirterek, “Depremin birinci günü organize olarak 4 araç 14 kişi Kahramanmaraş Göksun ve Elbistan'a hareket geçtik. Teşkilat insani yardım malzemesi ve arama kurtarma ekibi ile Göksun - Ericek kasabasında 17 vatandaşımızı yaralı olarak enkaz altından çıkardı. Araçlarında bulunan gıda ve İhtiyaç malzemelerini bölge vatandaşlarımıza dağıtarak geri Ankara 'ya dönüş yaparak geri bölgeye gitmek için hazırlıklara başladı” sözleri ile depremzede vatandaşlar için yaptıkları çalışmaları anlattı.

d25ce7fa-8cb7-41db-8bc2-85bc3dfc7f80.jpg

KÖYLERE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK

Algün, genel olarak ulaşılması zor ilçe ve köylerimize ulaşmaya çalıştık elimizden geleni yaparak hep afet bölgesinde hem de Ankara’da kardeşlerimizin yanında olduk dedi. Algün, “Yıldız Gençlik Teşkilatı olarak, 8 Şubat akşamı 12 kamyon gıda, hazır gıda, su, temel yaşam malzemeleri, battaniye, kıyafet gibi temel barınma malzemeleri, 1 mobil yemek aracı, 18 kişiden oluşan 3 minibüs arama kurtarma ekibi, 3 binek araç toplam da 54 teşkilat üyesi ile birlikte çalışmalara geri döndük. Teşkilat olarak Kahramanmaraş, Elbistan, Göksun Ericek kasabası Karadut köyü mevki ve Malatya da 3 gün boyunca aralıksız arama kurtarma ve insani yardım, barınma malzemelerini bölgelere dağıttık” dedi.

997ac50d-ae39-4cf1-ab9a-af98ee70de51.jpg

119 AİLEMİZE DESTEK OLDUK

Algün, sadece bölgede değil Ankara’da da kardeşlerimizi yalnız bırakmadık hep beraber olmaya çalıştık açıklamasında bulundu. Algün, “Ankara 'ya döndükten sonra Altındağ Feridun Çelik Mahallesinde 600 metre karelik bir kapalı bir alanda koordinasyon merkezi kurarak 16 gün boyunca afet bölgelerinden gelen toplamda bizlere ulaşan 119 ailemize, destek çıkmaya çalıştık. Desteğimizi değerli bölge halkımızın desteği ile 1 yıl boyunca bedelsiz olmak üzere ev sorunu çözmeye çalıştık. İş insanı Bilal Karayağlı 'nın öncülüğünde siteler esnafından, ilçemizin esnafları ve komşularımızın maddi ve manevi destekleri ile kanepe, oturma grubu, yatak baza, beyaz eşyaları, halı, mutfak eşyaları, perdeleri aklınıza gelebilecek ev yaşam malzemelerini tedarik ve evlere yerleştirerek ailelerimizi evlerine yerleştirdik. Ailelerimizin kıyafetleri, küçük çocuklarımızın ve bebeklerimizin beşikleri, mama, biberon, bez ihtiyaçları, ailelerimizin 1 aylık hazır gıda, kuru bakliyat, kahvaltılık ve genel temizlik malzemeleri teslim edilerek bir nebze de olsun tebessümlerine ortak olduk” şeklinde konuştu.

cb379971-077b-49fa-ab4b-0ae144feef2b.jpg

KADIN KOLLARI DA ÇALIŞMALARA KATILDI

Algün son olarak, “Yıldız Gençlik Teşkilatı Kadın kolları da yeni komşularımıza ziyaretler düzenleyerek var ise eksiklerini bizlere bildirerek ailelerimizin durumlarını takip etmektedir. Ailelerimizde okula giden çocuklarımızın okullara kayıtlarını yaptırıp, kitap kırtasiye ve eğitim ihtiyaçları da karşılanarak destek verilmektedir. Rabbim hiçbir ülkeye, millete insanoğluna böyle acılar yaşatmasın inşallah, bizler güvenilir, ahlaklı ülkemize hizmet eden vefalı gençler yetiştirmeye devam edeceğiz. Teşkilatımızın bütün üyelerine, desteğini esirgemeyen esnaflarımıza, nakliyeleri bedelsiz yapan kamyon şoförlerine, beden gücü ile çalışan arkadaşlarımıza, yemek yapıp getiren komşularımıza, tüm gönül dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bölünürsek yok oluruz, birleşirsek var oluruz” ifadelerini kullandı.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum