Yıldırım: Biz Tır şoförleri olarak taşıdığımız yükün farkındaydık

Yıldırım: Biz Tır şoförleri olarak taşıdığımız yükün farkındaydık

Afet bölgesine yardım taşıyan Nakliye Firması sahibi Ergin Yıldırım yaşadıklarını anlattı. Yıldırım, “Biz Tır şoförleri olarak taşıdığımız yükün farkındaydık. Tüm çabamız emanetleri biran önce yerine yetiştirmek oldu” dedi.

Afet bilgesine götürdükleri yardımlarla gündem olan tır şoförleri ve nakliyeciler yapıtları özverili çalışmalar ile vatandaştan büyük takdir topladı. Ankara’dan afet bölgesine yardım malzemeleri götüren nakliye firması sahibi Ergin Yıldırım, afetin ilk günlerinden bugüne yaşadıklarını gazetemize anlattı. Yıldırım, “Yoldaki tek derdimiz biran önce bizi bekleyen vatandaşlarımıza ulaşabilmek oldu” dedi. Yıldırım, ayrıca art niyetli fırsatçıların afetzede vatandaşların acısını suiistimal ederek fahiş fiyatlarla ev taşıdığını vurguladı. Yıldırım, “Şuan ev taşımaları için geri gideceğiz. Bizim Tır şoförlerinde de fırsatçılar var vatandaşlarımızın mağduriyetini fırsata çeviriyorlar” dedi.

38af5cc3-0bcc-428c-9249-6170e4c6b813-2.jpg

“BİRAN ÖNCE YETİŞMEYE ÇALIŞTIK”

Nakliye Firması Sahibi Ergin Yıldırım, “Depremin ilk gününden itibaren afet bölgesine yardımları götürdük. Ben kendim Kahramanmaraş’a ve Hatay’a yardım götürdüm. İlk günlerde yollar ve trafik çok müsaitti diyemiyorum. Özellikle şehirlere yaklaştığımızda trafik kilit oluyordu. Küçük araçlardan dolayı yolda pek hareket kabiliyetimiz yoktu. Biz Tır şoförleri olarak emanetleri biran önce yetiştirmek için hız sınırı gibi bir sınırlamamız olmadı. Şuan Polis çevirse yazılacak cezaların haddi hesabı yok diyebilirim” ifadeleri ile tır şoförlerinin yolda hangi duygularla ilerlediğine değindi.

basliksiz-1.jpg

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ÜCRET ALMADIK”

Yıldırım, “Biz o günlerde cezai işlemleri göze alarak bu işi yaptık. Bizim normalde hızımın sınırı 89 kilometre olmak zorunda ama o sınıra uyamadık. Yoldaki tek derdimiz biran önce bizi bekleyen vatandaşlarımıza ulaşabilmek oldu. Biz tır şoförleri olarak, ilk çıkışların maliyetlerini kendi cebimizden karşıladık. Kuruluşları aradık. Bize yakıt parası vermeyin daha fazla yardım gönderelim dedik. Sonraki çıkışlarda ister istemez kış aylarında işlerimiz olmadığı için sadece yakıt parasını alarak taşıma işlerini yaptık. Yardımları götürdüğümüzde afetzede vatandaşlarımız bizleri çok sıcak karşıladı. Bunun tarifini yapamıyorum. Hepsi çok dua etti. Çok sevindi. Trafikten dolayı gidiş ve gelişlerde çok sorun yaşadık. 50 kilometrelik yolu 2- 3 saatte anca geçebildiğimizi biliyorum. Araç yoğunluğu çok fazla seviyedeydi” şeklinde konuştu.

gumruk-mudurlugu-onunde-tir-kuyrugu-2403-dhaphoto2-scaled-2.jpg

“ÇOK DESTEK VERDİLER”

“Jandarma ve Polis trafik ekipleri şoförlere çok yardımcı oldular. Özellikle afet bölgesinde çok duyarlı davrandılar” sözleri ile Yıldırım, emniyet ve Jandarma’nın çok yardımcı olduğunu söyleyerek şöyle devam etti; “Emniyet güçlerimiz hep yardımcı olamaya çalıştılar. Çünkü onlarda yardıma gittiğimizi biliyorlardı. Şuan yollarda Jandarma ve Polis ekiplerinin sayesinde hiçbir asayiş sorunu yok. Aradığınız zaman hemen yardım gönderiyorlar. Aracımız bozulduğunda usta yönlendirdiler yedek parça lazım olduğunda bulup getirdiler. Yollarda Jandarma ve Polisimizin çok desteğini gördük. Araç tamiri için gelen ustalarımız bizlerden para almadı. Ne yedek parça ne işçilik parası almadılar. Şuan bölgede herkes birbirine destek olmaya çalışıyor.”

7404f0a0-5cbb-4cb2-ba47-5c014b5900c8-2.jpg

“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yıldırım, “Ankara’ya gelen afetzede vatandaşlarımızın eşya eksikleri çok fazla bizler elimizden gelen bütün desteği yapıyoruz. Ankara’da nakliye olarak bizler ücretsiz taşımaya çalışıyoruz. En fazla mazot parası alarak işlerini görmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız böyle iyi niyetli arkadaşlarımızla çalışsın fırsatçılara ödün vermesin araştırabildikleri kadar araştırsınlar” sözleri ile vatandaşlarımızı uyardı.
thumbs-b-c-a1efadb9b2d310bbcb85ea6abc6a6524.jpg

“VATANDAŞLARIMIZI FIRSATÇILARIN VİCDANINA BIRAKMAYACAĞIZ”

Nakliye Firması Sahibi Ergin Yıldırım, son olarak şu cümleleri kullandı; “Şuan ev taşımaları için geri gideceğiz. Bizim Tır şoförlerinde de fırsatçılar var. ‘Bizim bir ekibimiz şuan bölgede bizi de çağırdı. Burada fırsatçılar ev taşıma işi için depremzede vatandaşlarımızdan olmayacak fiyatlar isteyerek onların mağduriyetini istismar ediyor’ dedi. Bizde tekrardan bölgeye giderek vatandaşlarımıza destek olacağız. Bölgede valiliklerin belirlediği ücretler çerçevesinde vatandaşlarımıza destek olacağız. Taşımaları elimizden geldiğince ücretsiz yapmaya çalışacağız. Düşük maliyetlerle bir şekilde işlerini görmeye çalışacağız. Bazı nakliyecilerin burada bin liraya kurdukları taşıma asansörlerini orada 10 bin liraya 15 bin liraya kurduğunu duyduk. Vatandaşlarımızı fırsatçıların vicdanına bırakmak istemiyoruz.”

Enes Boyacı / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.