Yılbaşı tatili hangi güne denk geliyor? 1 Ocak 2023 resmi tatil mi?

Yılbaşı tatili hangi güne denk geliyor? 1 Ocak 2023 resmi tatil mi?

Yeni yıla girmeye sayılı günler kalması sebebiyle yılbaşı tatili gündeme geldi. İnsanlar yılbaşı tatilinin hangi güne denk geldiğini merak ediyor. Peki, Yılbaşı tatili hangi güne denk geliyor? 1 Ocak 2023 resmi tatil mi?

Aralık ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde vatandaşlar yeni yılı bekliyor. 2023 yılının karşılanacağı 1 Ocak gününe az bir zaman kaldı. İnsanlar yılbaşı gününün hangi güne denk geldiğini merak ediyor. Peki, Yılbaşı tatili hangi güne denk geliyor? 1 Ocak 2023 resmi tatil mi?

 YILBAŞI TATİLİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR? 

Yeni yılın, yılbaşı takvimi başta çalışanlar olmak üzere çoğu insan için öne çıkan konulardan biri oldu. Yılın son gününde çalışan vatandaşlar, yılbaşının tatil olması halinde planlarına yön verecekler. Takvime göre 31 Aralık 2022 tarihi Cumartesi gününe, 1 Ocak 2023 tarihi ise Pazar gününe denk geliyor. Geçtiğimiz yıllarda pandemiden ötürü yılbaşına evde giren vatandaşlar, bu yıl yılbaşı tatilinde istedikleri planı yapabilecekler. 

yilbasi-tatili-hangi-gune-denk-geliyor-1-ocak-2023-resmi-tatil-mi-2.jpg

 1 OCAK RESMİ TATİL Mİ? 

1 Ocak diğer birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de resmi tatil olarak kutlanıyor. Fakat bu yıl yılbaşı Pazar gününe denk geliyor. Aynı zamanda 31 Aralık Cumartesi günü resmi tatil olmaması sebebiyle özel sektör çalışmaya devam edecek. Miladi takvimin kullanıldığı ülkelerde yılbaşı, dünyanın en ünlü resmi tatilleri arasında yer alıyor. 

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.