YENİMEK’te hangi kurslar var, nasıl başvurulur?

YENİMEK’te hangi kurslar var, nasıl başvurulur?

Yenimahalle Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarının ikinci dönem kayıt başvuruları devam ediyor. Peki, YENİMEK’te hangi kurslar var, nasıl başvurulur?

Yenimahalle halkının kişisel donanımı ve gelişimi için hayata geçirilen Meslek Edindirme ve Hobi Kursları ile (YENİMEK) vatandaşlar hem sosyalleşiyor hem de öğreniyor. İlk dönem gösterilen yoğun ilgi ve alakayla birlikte, ikinci dönem kayıtları da büyük bir heyecanla başladı. Belirli bir son kayıt tarihi olmazken, ders açılan branşların kontenjanlarının dolmasıyla birlikte kayıt süreci sona ermiş olacak. Başvuru ve kayıt döneminin bitmesiyle birlikte de 6 Şubat 2023 tarihinde ikinci dönem kurs dersleri ve eğitimleri başlamış olacak. Peki, YENİMEK’te hangi kurslar var, nasıl başvurulur? Tüm detaylar haberimizde.

YENİMEK’TE HANGİ KURSLAR VAR?

Bu zamana kadar hayatla ilgili hemen her alanda eğitim veren YENİMEK, bu dönemde önemli birçok başlıkta eğitim fırsatı sunuyor. Bilgisayar işletmenliğinden emlak danışmanlığına, fotoğraf çekiminden ilkyardım kursuna ve diksiyon, spikerlik ve sunuculuk eğitimine kadar yeni dersler ikinci dönemde vatandaşlarla buluşacak.

yenimekte-hangi-kurslar-var-nasil-basvurulur-2.jpg

MESLEK EDİNDİRME VE HOBİ KURSLARINA NASIL BAŞVURULUR?

Yeni bir meslek öğrenmek ya da kendine yeni şeyler katmayı planlayan vatandaşlar, YENİMEK kurslarına belediyenin 0 312 344 08 98 numarasına ulaşarak veya belediyenin internet sitesindeki portaldan online kayıt yaptırabiliyor. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar ayrıca 20 YENİMEK noktasından birine giderek yüz yüze kayıt ve başvuru yapma şansına sahip.

BAŞVURUDA BULUNURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

YENİMEK tarafından, ‘Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarında’ açılan branşlardan en fazla 2 asil ve 1 yedek olmak üzere toplam 3 kursa ön başvuru alınıyor. 12 kişi şartı ise ayrıca dikkat edilmesi gereken önemli bir konu. Başvuruda kontenjanları 12 kişiyi bulmayan kursların eğitime dâhil edilmeyeceği bildiriliyor.

yenimekte-hangi-kurslar-var-nasil-basvurulur-3.jpg

20 FARKLI NOKTADA KURS MERKEZİ

Yıllardır devam eden eğitimlere başvuru ve kayıtlarda gösterilen yoğun ilgi, zamanla bu eğitim merkezlerinin sayısının 20’ye çıkmasını neden oldu. Bu durum, eğitimlere katılmayı planlayan bölge halkının da kendine en yakın kurs merkezinde eğitim almasına kolaylık sağlıyor. Bu sayede vatandaşlar zamandan tasarruf etme gibi birçok kazanım elde ediyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.