Yenimahalle Belediyesi açıkladı: Son tarih 24 Mayıs

Yenimahalle Belediyesi açıkladı: Son tarih 24 Mayıs

Yenimahalle Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi aileler için düzenlediği sünnet şöleni kayıtları başladı. Yenimahalle’de ikamet edenlerin faydalanabileceği sünnet şöleni kayıtları 24 Mayıs’ta sona erecek.

Yenimahalle Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi aileler için geleneksel olarak düzenlediği sünnet şöleni kayıtları başladı. Yenimahalle’de ikamet eden her ailenin faydalanabileceği sünnet şöleni kayıtları 24 Mayıs’ta sona erecek. Her yıl yüzlerce çocuğun sünnet edildiği şölen için kıyafetler belediye tarafından verilecek. Yenimahalle Belediyesinin sitesinde yaptığı açıklamaya göre 3 yaşını doldurmamış çocuklar için kayıt yaptırılamayacak. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın geçen yıl yaptığı konuşmada, 2009'dan itibaren devam eden ve gelenekselleşen etkinlikte şu ana kadar 10 bin çocuğun sünnet edildiği aktarıldı.

sunnet-2.jpg

KIYAFET VE AYAKKABI ÜCRETSİZ

Her yıl yüzlerce çocuğun sünnet edildiği şölende, bu yıl da sünnet kıyafetleri ve ayakkabılar Yenimahalle Belediyesi tarafından verilecek. Yenimahalle Belediyesi sünnet olan çocuklara pelerin, maşallah, papyon, kuşak, yelek, pantolon, gömlek, şapka, asa ve ayakkabıdan oluşan geleneksel sünnet kıyafetlerini hediye edecek.

sunnet-3.jpg

KAYIT YAPTIRMAK İSTEYENLER DİKKAT

Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen vatandaşların Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne ikametgâh belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle en geç 24 Mayıs’a kadar müracaat etmesi yeterli olacak. Başvurularda 3 yaş altı küçük çocukların sünnet edilmesi sağlık açısından doğru bulunmaması nedeniyle kayıtları alınmayacak.

sunnet-5.jpg

2009’DAN BERİ 10 BİN ÇOCUK

Geçtiğimiz yıl yapılan sünnet etkinliğinde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şu ifadeleri kullanmıştı:

“2009 yılından bu yana Yenimahalleli çocuklarımızın sünnetini yaptırıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 10 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bunu ailelerimize katkı olsun, birliğimiz beraberliğimiz pekişsin diye yapıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı bunu gerektiriyor. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde sünnetlerinin yapılması için elimizden gelen bütün imkânları kullanıyoruz. İnşallah çocuklarımızın damatlığını da hep birlikte görürüz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.