Yeni OVP'te öncelik tasarruf olacak

Yeni OVP'te öncelik tasarruf olacak

Türkiye'nin ekonomik hedeflerini ve politikalarını belirleyecek olan Orta Vadeli Program (OVP) için çalışmalar başladı. Eylül ayının ilk haftasında duyurulması planlanan OVP'de tasarruf politikaları öne çıkacak.

Eylül ayında güncellenecek Orta Vadeli Program için hazırlıklar başladı. 2025-2027 dönemini kapsayacak olan programın merkezinde tasarruf ön planda olacak.

Tasarruf tedbirleri çerçevesinde kamu harcamaları azaltılacak, kamu yatırım projelerinde maksimum tasarruf politikası izlenecek. Acil ve zorunlu durumlarda yeni hizmet binası projeleri gerçekleştirilebilecek.

TRT Haber'in aktardığına göre Programın temel hedefi, öngörülen kamu kuruluşlarına ayrılan bütçenin aşılmaması olarak belirlendi. AYBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Develi, "2025-2027 yılları için belirlenen bütçeyle hedeflenen sürecin tamamlanması ve bu süreçte kamu hizmetlerinde verimliliğin artırılması hedefleniyor. Gereksiz yatırımların ertelenmesi veya yapılmaması, veri destekli yatırımların önceliklendirilmesi oldukça önemlidir. Bu, kırtasiyeden araçlara ve yeni kamu binalarının yapımına kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan bir çalışmadır," dedi.

Tasarruf önlemlerinin makroekonomik dengelere olumlu katkı yapması bekleniyor. Develi, "Bütçe açığının azaltılması, Maastricht kriterlerine uygun bir şekilde yönetilmesi oldukça kritik. Bu durum, Türkiye'nin CDS'ine olumlu etkiler sağlayacak ve kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye olan desteğini artıracaktır," diye konuştu.

Yeni OVP'nin eylül ayının ilk haftasında açıklanması planlanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.