Yeni bakanlarla birlikte Kabine bugün toplanıyor!

Yeni bakanlarla birlikte Kabine bugün toplanıyor!

Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı, Kabine Toplantısı'nda. Kabine, yeni üyeleriyle birlikte bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanacak.

Kabine, yoğun bir gündemle Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bugün Beştepe'de toplanacak.

Toplantının ana gündem başlığının ekonomi olması bekleniyor. 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte yılın ikinci yarısındaki memur zammı da belli olacak. Milyonlarca memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı belirlenecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI

Toplantıda tasarruf tedbirlerinin yanı sıra, en düşük emekli aylığına yapılacak artış da değerlendirilecek. Yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele konusunda da kabine üyelerine bilgilendirme yapılacak.

Kabinede ayrıca terörle mücadele operasyonları ele alınacak.

9'UNCU YARGI PAKETİ VE GAZZE

Toplantıda 9'uncu Yargı Paketi ile ilgili son durumun da görüşülmesi bekleniyor. Bölgesel gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar yeniden ele alınacak.

YENİ BAKANLAR KABİNEDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanlığı'na atanan Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da bugün gerçekleştirilecek toplantıda yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.