Yazılım atölyeleri için üniversitelerimizden destek bekliyor

Yazılım atölyeleri için üniversitelerimizden destek bekliyor

Mamak, Milli Eğitim Bakanı Ali Nail Erdem Lisesi, kurdukları yazılım atölyesi ile Mamaklı gençleri yarınlara hazırlıyor. Okul Müdürü İsa Koç, “Üniversitelerimizden destek bekliyoruz. Bu iş birliği gençlerimizin yarınları için çok önemli” dedi.

Mamak Milli Eğitim Bakanı Ali Naili Erdem Lisesi kısıtlı imkânlar ile kendi çabalarıyla kurdukları yazılım ve tasarım atölyesinde öğrencileri yarınların Türkiye’sine hazırlıyor. Bir yıl önce tek bilgisayar ile kurulan atölye öğrencileri tasarım ve yazılım alanında eğitimler ile geleceğe hazırlıyor. Atölyede çalışan öğrenciler kendi ürettikleri yazılımlarla Teknofest gibi yarışmalara girerek kendilerini gösterme imkânı buluyor. Okul Müdürü İsa Koç gazetemize yaptığı özel açıklamalarda atölyenin gelişimini ve amacını anlattı. Müdür Koç, “ Üniversitelerimizin bizlere verdiği destek hem ülkemizin hem de öğrencilerimizin geleceğine katkı sağlayacak. Üniversitelerimizin bize vereceği destek daha donanımlı daha başarılı öğrencilerin üniversite hayatına devam etmesini ortaya koyacak” sözleri ile üniversitelerden hem alt yapı hem de eğitim desteği beklediklerini dile getirdi.

e0a6fdfe-673a-4299-9fb5-c96e465be4fc.jpg

“İLK VE ORTAOKULLAR İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”

Milli Eğitim Bakanı Ali Naili Erdem Lisesi Müdürü İsa Koç, “Okulumuzda bir yazılım ve tasarım atölyesi kurduk. Atölyemiz iki öğretmenimizin koordinatörlüğünde çeşitli projeler yürütüyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları eğitimleri atölyemizde uygulamaya alıyorlar. Biz bu çalışmaları sadece lise düzeyinde devam etmesini istemedik ve Atlıoğlu Ortaokulu ile Ayşe Zeki Sayan İlkokulu arasında protokol imzalayarak bu çalışmaların farklı eğitim seviyelerinde yaygınlaşmasını istedik. Öğrencilerimiz belirli aralıklarla bir araya gelerek çalışmalar yürütecek. Öğrencilerimizin yetenekleri ve ilgilerine göre eğitim paketlerinden yararlanmaları sağlanmaktadır. Yazılım ve tasarım içinde bulunduğumuz yüzyılda son derece kıymetli bir alan halini almıştır. Geleceğin dünyasında yazılım ve tasarım önemli yer alıyor, bunun farkında olarak bu atölyeyi kurduk” ifadelerini kullandı.

1e080178-eaad-4f96-aaa9-03f5817c158e.jpg

YARINLARA HAZIRLANIYORLAR

Koç, “Amacımız, Mamaklı gençlerimizi yarınlara hazırlamaktır. Biz atölyemizi iç kaynaklardan beslenerek kurduk. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Öznel’in gözetiminde yapılan protokolle 3 okul arasında yürütülen bir projeye dönüştürdük. Gelecek yazılım ve tasarımda son derece kıymetli bir alan o yüzden hem ülkemiz hem de çocuklarımızın geleceği için gençlerimizi yarınlarımızın Türkiye’sine hazırlıyoruz. Bu alandaki eksikliğimizi gidermek için bu eğitimlere olabildiğince erken yaşlarda başlanmasını istedik. Bu yüzden ilk ve ortaokullarımızla iş birliğine gittik. Çocuklarımız üniversiteye gittiğinde ve iş hayatına başladığında ülkemize katkı sağlamasını istiyoruz. Üniversitede verilen temel becerileri lisede vererek çocuklarımıza zaman kazandırmaya çalışıyoruz. Bu şekil de üniversitede alacakları eğitimin kalitesinin yükseleceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

2d130447-6c72-49c4-9ecd-1540fc1c1b2b.jpg

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Koç, “Danışman akademisyenlik uygulamamız var. Üniversitelerin bu anlamda liseler ile bir iş birliği alanı oluşturmaları gerekiyor. Üniversitelerin teknolojik bilgi ve beceri aktarımı yapmalarını talep ediyoruz. Bu iş birliğinin derinleşmesi de son derece önemli. Hem insan kaynağı hem de araç gereç olarak üniversitelerimizin bizleri desteklemesini bekliyoruz. Üniversitelerimiz bizlere alt yapı desteği verebilir ve uzmanlar ile çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlayabilirler. Üniversitelerimizin bizlere verdiği destek hem ülkemizin hem de öğrencilerimizin geleceğine katkı sağlayacak. Üniversitelerimizin bize vereceği destek daha donanımlı daha başarılı öğrencilerin üniversite hayatına devam etmesini sağlayacak” sözleri ile üniversitelerden destek beklediklerini vurguladı.

ef60accb-7ccd-476e-a0f7-82a70bdfb252.jpg

ÜLKEMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ KAZANACAK

Mamak Milli Eğitim Bakanı Ali Nail Erdem Lisesi Müdürü İsa Koç son olarak şu sözlere değindi, “Mamak denildiğinde dezavantajlı bölge kavramı sık sık karşımıza çıkmakta. Çevre ve sosyolojik olarak bakıldığında zorlu şartlara sahip olduğunu görüyoruz. Ancak bazı zorlukların insan başarısında motive edici olduğunu görüyoruz. Bu zorlukları sınırlı imkânlara sahip çocuklarımızın avantaja çevireceğini biliyorum. Dolayısıyla kimsenin hayal edemeyeceği noktalara çocuklarımızın erişebileceğini düşünüyoruz. Bütün çabamız ve gayretimiz çocuklarımızı hem kendileri hem de ülkemiz için güzel yerlere getirebilmek. Çocuklarımızın parlak geleceği ülkemizin de başarısı olacak. İnsanların gelişimin de zorluklar olur. Bu zorlukları aşarak gidecekleri en iyi yerlere gitmelerini sağlayacağız. Atölyemizdeki çocuklarımızın istek ve heyecanını gördükçe çok başarılı öğrencilerimizin çıkacağını düşünüyorum. Ailelerimiz elinden geldiğince süreci destekliyor. Onlarda bu projelerin öneminin farkındalar. Yazılım ve tasarım alanında yetişmiş insan kaynağı marifetiyle istihdamın sağlanması için çabalıyoruz. İki yönlü bir kazanım olacak hem ülkemiz hem çocuklarımız kazanacak” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.