Yaz Kuran Kursları sona erdi: 2 milyondan fazla öğrenci eğitim aldı

Yaz Kuran Kursları sona erdi: 2 milyondan fazla öğrenci eğitim aldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Yaz Kuran Kursları bugün itibariyle tamamlandı. 1 Temmuz'da başlayan kurslarda 2 milyondan fazla öğrenci dini eğitim alma fırsatı buldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl düzenlediği Yaz Kuran Kursları, bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Türkiye genelindeki cami ve Kuran kurslarında verilen eğitimler, çocuklar ve gençler arasında büyük ilgi gördü.

TOPLAN 7 HAFTA SÜRDÜ

Kurslar 1 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. Toplam 7 hafta süren eğitimler, haftada 5 gün olarak planlandı. Öğrenciler temel dini bilgiler, Kuran-ı Kerim okuma ve anlama dersleri aldı. Ahlak ve değerler eğitimi de müfredatın önemli bir parçasını oluşturdu.

YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ

1 Temmuz’dan beri devam eden eğitimlere toplam 2 buçuk milyon öğrenci katıldı. Cami ve Kuran Kursları’ndaki imamlar ve Kuran öğretmenleri tarafından verilen dini eğitimlerde 7-22 yaş arası geniş bir yaş grubuna hitap edildi.

YAKLAŞIK 100 BİN ÖĞRETİCİ GÖREV ALDI

Diyanet’ten yapılan açıklamada kursların tamamlanmasına ilişkin “Kuran Kurslarımız, gençlerimizin dini ve ahlaki gelişiminde önemli bir rol oynuyor. Bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşen kurslarımızda, çocuklarımıza ve gençlerimize İslam'ın temel değerlerini öğretme fırsatı bulduk” denildi.

VELİLER MUTLU

Kurslara çocuklarını gönderen veliler de memnuniyetlerini dile getirdi. Ankara'da bir vatandaş, çocuğunun 1 Temmuz’da başlayan Kuran eğitimi sırasında Kuran okumayı öğrendiğini belirterek hocalara teşekkür etti. Veli “Kızım bu yaz hem Kuran okumayı öğrendi hem de yeni arkadaşlar edindi. Çok faydalı bir program oldu” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.