Yavru bozayı ‘Tuti’ tedavi edildi
Sakarya'da vatandaşlar tarafından yaralı bir şekilde bulunan yavru bozayı, Kocaeli'deki Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda 10 gün süren tedaviye alındı. Sağlığına kavuşan Tuti, doğaya salındı.
Sakarya’nın Dokurcun beldesinde vatandaşlar tarafından 10 gün önce yaralı halde bulunan yavru ayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ormanya Doğal Yaşam Parkı Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon merkezine getirildi. 5 aylık bozayıya veteriner hekimlerce müdahale edildi. Yapılan kontrollerde travma geçirdiği belirlenen bozayının ön ayaklarında yoğun bir hematom ve röntgen sonuçlarında da boyun omurunda zedelenme olduğu tespit edildi.
TUTİ ADI VERİLDİ
Bakıcılar tarafından Tuti ismi verilen bozayı, tedavi sürecinde keçi sütü, çeşitli meyveler ve kuru yemişle beslendi. 10 günlük tedavisinin ardından bozayı, DKMP ve Ormanya ekipleriyle bulunduğu doğal yaşam alanına tekrar salındı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.