Yatırımcılar dikkat! İslam Memiş’ten 2024 yılsonu gram altın tahmini

Yatırımcılar dikkat! İslam Memiş’ten 2024 yılsonu gram altın tahmini

Altın borcu olanlar ve yatırımcılar için kritik uyarılar geldi. Peki altın almalı mı, yoksa satmalı mı? İşte detaylar…

Singapur merkezli GoldSilver Central'dan Brian Lan, altının şu anda konsolide olduğunu ancak grafiklerin sürekli güçlü yükseliş eğilimleri göstermesi nedeniyle fiyatların tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.685 doları yeniden test etmesini beklediklerini ifade etti. Lan, "Orta Doğu gerilimleri ve ABD seçimleri uzun vadede külçe altını desteklemeye devam edecek. Kısa vadede ise petrol daha iyi durumda olduğu için bazı fonlar altından petrole kayabilir" açıklamasında bulundu.

İSLAM MEMİŞ'İN 2024 YILSONU ALTIN TAHMİNİ

Altın fiyatları Fed'den gelen haber akışı ve İran-İsrail gerginliği ile yükselişini güçlendirirken Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten İstanbul Ticaret Gazetesi’ne dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

2024 yılında altının büyük bir yükseliş yaşayacağı beklentisini sürdüren İslam Memiş, gram altının yılbaşından bu yana yüzde 48 getiri sağladığını belirtti. Memiş, "Gram altın 2050 lira ile yıla başlamıştı ve 3.080 lira seviyesine kadar yükseldi. Şu anda serbest piyasada 3.056 lira seviyesinde. Orta ve uzun vadede gram altında yükseliş beklentim devam ediyor" dedi.

Memiş, "Gram/TL'de yıl sonu öngörüm 3000-3500 lira aralığındaydı. Ancak her ay yeni bir rekor tazeleyerek yılı 3.350-3.380 lira seviyesinde tamamlayabilir" diyerek, 2025 yılı gram altın tahmininin 4.500 TL olduğunu da ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.