Yaşıtının kalbiyle hayata tutundu: 2 yıldır kalp yetmezliği tedavisi görüyordu

Yaşıtının kalbiyle hayata tutundu: 2 yıldır kalp yetmezliği tedavisi görüyordu

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde iki yıldır kalp yetmezliği tedavisi gören 11 yaşındaki Muhammet Ali Avcı, hayata umut dolu bir adım attı.

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde iki yıldır kalp yetmezliği tedavisi gören 11 yaşındaki Muhammet Ali Avcı, hayata umut dolu bir adım attı. Geçen hafta Mersin’de hayatını kaybeden ve kalbi bağışlanan aynı yaştaki çocuğun kalbi, Muhammet Ali’ye nakledildi. Bu kritik operasyon, genç çocuğun yeniden hayata dönmesini sağladı.

Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan Muhammet Ali’ye, 2022 yılında kalp rahatsızlığı tanısı konmuştu. Tedavi için sırasıyla İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözetim altında tutulan Avcı, son olarak Ankara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi ve burada acil kalp nakli sırasına alındı. Muhammet Ali’nin durumu ağırlaştıkça, bir umutla beklenen bağış haberi geçtiğimiz hafta geldi. Mersin’de hayatını kaybeden bir çocuğun bağışlanan kalbi, 8 Ekim’de başarılı bir operasyonla Avcı’ya nakledildi. Şimdi, genç çocuk hastaneden taburcu olmayı bekliyor.

“UMUTLA BEKLEDİK”

Muhammet Ali’nin annesi Bahriye Avcı, nakil süreciyle ilgili duygularını paylaşırken umut dolu bir bekleyişin içinde olduklarını anlattı: “İki yıldır oğlum için kalp nakli bekliyorduk. Umutla bekledik, bazen umutsuzluğa kapılsak da beklemekten vazgeçmedik. Doktorlarımız bize hep umut verdi. Oğlum için kalp bulunduğunu öğrendiğimizde büyük bir sevinç yaşadık.”

“DİĞER YANIM HEP YARALI KALACAK”

Muhammet Ali'nin operasyon sonrasındaki sevincini anlatan Bahriye Avcı, oğlunun ameliyat sonrası İskender kebap istemesini gülümseyerek hatırladı. Aynı zamanda, kalbi bağışlayan aileye duyduğu minnettarlığı ifade ederken, "Bir yanım çok sevinse de diğer yanım hep yaralı kalacak," diyerek karmaşık duygularını dile getirdi.

Bu zorlu süreçte, doktorlar ve sağlık çalışanlarının çabalarıyla Muhammet Ali yeniden hayata tutundu. Avcı ailesi, bağışçı aileye ve tüm sağlık ekibine minnetlerini sunarken, Muhammet Ali’nin iyileşme sürecinin yakından takip edildiği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.