Yaralı kedi, yavru köpekleri emzirerek şefkatin sembolü oldu

Yaralı kedi, yavru köpekleri emzirerek şefkatin sembolü oldu

Osmaniye’de tedavi edilen bir kedi, kendi yavrularına bakmanın yanı sıra, annesi ölen iki yavru köpeği de emzirerek hayvanlar arasında örnek bir dayanışma sergiledi.

Osmaniye’de yaralı olarak bulunan bir kedi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Tedavi Merkezi'nde başarılı bir tedavi sürecinin ardından dört yavru doğurdu. Kendi yavrularına özenle bakan bu kedi, daha sonra HAYTAP Tedavi Merkezi’nde bakımı yapılan ve anneleri ölen iki yavru köpeği de emzirme görevini üstlendi. HAYTAP, kedinin yavru köpekleri emzirdiği anları sosyal medya hesaplarından paylaşarak bu güzel hikayeyi geniş kitlelere ulaştırdı. Ancak, bu süreçte köpeklerden birinin bir süre önce hayatını kaybettiği, diğerinin ise 4 aylık olduğu bildirildi.

ADI: TİTREK TARZAN

Veteriner Hekim Ali Laçinbala, "Titrek Tarzan" ismini verdikleri 4 aylık erkek köpeğin kediler tarafından büyütüldüğünü ve bu süreçte kedi karakterine büründüğünü açıkladı. Laçinbala, "Hatta korktuğunda, kediler gibi arabaların altına saklanıyor. Kediler gibi besleniyor ve havladığını da hiç duymadık. Kedilerle çok güzel oyunlar oynuyor ve tamamen kediler gibi sosyalleşmiş bir cana büründü" diye belirtti.

"ÖLECEĞİ SÖYLENDİ"

Veteriner, köpeğin ve kedilerin paraziter uygulamalarının düzenli olarak yapıldığını vurgulayarak, "Normalde düşman olarak görülen bu canlılar, insanoğluna bir kap mama, nefes alacak oksijen ve barınma ihtiyacı sağlandıktan sonra huzurla yaşamayı ispat eden varlıklardır. Kedinin besleyip büyüttüğü 'Titrek Tarzan', bir kediyle beraber büyüyüp, bebekliğinde el kadarıydı. Kedi beslediği için öleceği, kedinin sütünün yetmeyeceği gibi yorumlar yapılmıştı. Ama maşallah çok güzel büyüdü. Şu anda bahçemizdeki 15 kedimizle çok iyi arkadaşlık ilişkileri var" ifadelerini kullandı.

Laçinbala, Orta Doğu coğrafyasında yaşanan savaşların acımasızlığına dikkat çekerek, "Bombaların yağdığı bu bölgede bir karış toprak için insanların birbirlerini öldürdüğü bir ortamda, bu canlara bakarak bir şeyler öğrenilmesini umuyoruz" diyerek Hayvan Hakları Haftası'nın önemine vurgu yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.