Yaralı Filistinliyi canlı kalkan olarak kullandılar!

Yaralı Filistinliyi canlı kalkan olarak kullandılar!

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentinde baskın düzenleyen İsrail askerleri, gerçek mermiyle yaraladıkları Filistinli Mücahit Azmi’yi askeri aracın önüne bağladı.

Sosyal medyada paylaşılan ve Reuters tarafından doğrulanan bir videoda, Cenin’de yaşayan Mücahit Azmi'nin, iki ambulansın arasından geçen bir askeri cipin kaputuna bağlandığı görülüyor. İsrail ordusu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin üzerine ateş açıldığını ve çatışma yaşandığını, bir şüphelinin yaralandığını belirtti. Ordu, görüntülerdeki askerlerin askeri protokole aykırı davrandığını kabul etti.

Açıklamada, "Şüpheli, bir aracın üzerindeyken İsrail güçleri tarafından alındı" ifadesine yer verildi. Videodaki askeri personelin davranışlarının "İsrail ordusunun değerlerine uymadığı" vurgulandı ve olayın soruşturulacağı bildirildi. Araca bağlanan kişinin tedavi edilmek üzere sağlık birimlerine sevk edildiği belirtildi. Reuters, Cenin'de bir aracın üzerine bağlanarak götürülen kişinin kameralara yansıdığı görüntünün doğruluğunu teyit etti.

CANLI KALKAN OLARAK KULLANILDI

Azmi’nin ailesinin verdiği bilgilere göre, İsrail güçleri tarafından düzenlenen baskında yaralanan Azmi için ambulans çağrılması talep edildi. Ancak, İsrail ordusu Azmi’yi aracın kaputuna bağlayarak olay yerinden uzaklaştı.

Filistin’in resmi haber ajansı WAFA, Azmi’nin, İsrail askerlerinin baskını sırasında yaralanan üç Filistinliden biri olduğunu aktardı. Cenin Hastanesi Müdürü Visam Bekr, İsrail askerlerinin El-Cabiriyyat Mahallesi'nde düzenlediği baskında üç genci gerçek mermiyle vurduğunu ifade etti. Bekr, yaralanan gençlerden birinin askeri cipin kaputuna bağlanarak canlı kalkan olarak kullanıldığını ve ilk yardım ekiplerinin yaralıya ulaşmasının engellendiğini dile getirdi.

Görgü tanıkları, askerlerin bölgeden çekilirken olası bir bombalı saldırı ya da ateş açılmasına maruz kalmamak için Filistinli genci canlı kalkan olarak kullandığını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.