Yakınım hangi hastanede? Nereden ulaşabilirim?

Yakınım hangi hastanede? Nereden ulaşabilirim?

Vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası enkaz altından sağ olarak çıkarılan ve tedavi için Türkiye’nin farklı şehirlerine gönderilen yakınlarını bulmaya çalışıyor. Peki, yakınım hangi hastanede? Nereden ulaşabilirim?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine bir umut hala devam edilirken yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımızın tedavi süreci sürüyor. Birçok depremzede enkazdan çıkarıldıktan sonra deprem bölgesindeki hastanelerin yetersiz olmasından dolayı Türkiye’nin farklı şehirlerine sevk edilmişti.

Yakınlarını merak eden insanlar ise, depremden yaralı olarak kurtulmuş yakınlarının hangi hastaneye götürüldüğünü nasıl öğreneceğini bilmiyor. Bu noktada aileler yakınlarını ararken Sağlık Bakanlığı işleri kolaylaştırmak için önemli bir uygulamayı devreye soktu. Peki, yakınım hangi hastanede? Nereden ulaşabilirim? Tüm detaylar haberimizde:

ÇEVRE İLLERE YÖNLENDİRİLMİŞLERDİ

Enkaz altından sağ olarak çıkan vatandaşlar, tedavileri için hastanelere götürüldü. Ancak, deprem bölgesindeki hastanelerin gerek zarar görmesi gerekse de kontenjanlarının yetersizliği sebebiyle ambulans uçak ve helikopterler ile Türkiye’nin farklı şehirlerindeki hastanelere sevk edilmişlerdi. Karmaşa ortamında kimsesiz olanlar da bu sevk edilenler arasındaydı. Bir şekilde tedavi olmaları gerektiği için zorunlu sevk edilse de ailelerin yakınlarını bulmaları ve yakınının hangi hastanede olduğunu öğrenmeleri noktasında Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

sabim-mannnnnssseeettt.jpg

YAKINIM HANGİ HASTANEDE?

Tedavi için İstanbul, Ankara ve Mersin gibi illerdeki hastanelere sevk edilen depremzedelerin tedavi süreçleri hala devam ediyor. Aileler ise yakınlarını bulmakta zorluk çekiyor. Birçok kayıp duyurusu ile beraber Sağlık Bakanlığı devreye girerek önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. T.C. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; sosyal medya hesaplarından yaptığı bilgilendirme ile depremzede yakınlarının hangi sağlık kuruluşunda olduğunu merak edenlerin, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184’ü (SABİM) aramalarını söyledi. Dr. Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama şöyle: “Depremzede yakınınızın hangi sağlık kuruluşunda olduğunu öğrenmek için ALO 184 SABİM hattını arayabilirsiniz.”

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.