Ekipler, kent genelinde yüksek rakımlı dağları zorluklarla aşarak yaban hayvanları için doğaya yem bırakıyor. Kışın zor geçtiği, yaban hayvanlarının yaşadığı yüksek rakımlı dağlara giden ekipler, yaptıkları araştırmalar ve gözlemler neticesinde nesli tükenme tehlikesi altında bulunan yaban ve çengel boynuzlu dağ keçilerinin yaşadığı bölgeleri belirliyor.
Karın yağdığı ilk günden itibaren yaban hayvanları için harekete geçen ekipler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Erkan Davran öncülüğünde, bu ay keçilerin yaşadığı bölgelere 3 ton yem bıraktı.
Geçen yıl dağlara 43 ton yem bırakan ekipler, bu yıl 60 ton bırakmayı hedefliyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, manav ve marketlerden aldıkları atık meyve ve sebzeleri de yaban hayvanlarına götürüyor. Bingöl'ün Kiğı ilçesindeki 2 bin rakımlı Şeytan Dağları'nın zirvesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği yemleme çalışması, AA ekibince görüntülendi.
Çalışma sırasında, dağlık alandaki kayaların üzerinden geçen dağ keçisi sürüsü de objektiflere yansıdı.
"Burada 1 metre karın yağdığına şahit oluyoruz. Ekipler de bu durumu bilerek yaban hayvanlarına yem getiriyor. Hayvanların sayısında azalma veya yasak bir avlanma olsun, sürekli takip halindeler. En az iki haftada bir gelip gidiyorlar. Dağlardaki yaban hayvanlarını sürekli görebiliyoruz. Su ve ot ihtiyaçlarını karşılamak için geziyorlar."