Xiaomi 15 Ultra: Snapdragon 8 Gen 4 ve 200 MP periskop kamerasıyla geliyor

Xiaomi 15 Ultra: Snapdragon 8 Gen 4 ve 200 MP periskop kamerasıyla geliyor

Xiaomi, Ekim ayında Xiaomi 15 ve 15 Pro’yu tanıtacak, ancak serinin en güçlü modeli olan Xiaomi 15 Ultra, 2024’ün Şubat ayında piyasaya çıkacak. İşte sızdırılan özellikler!

Xiaomi, Ekim ayında dünyanın Snapdragon 8 Gen 4 işlemcili ilk telefonları Xiaomi 15 ve Xiaomi 15 Pro’yu tanıtmaya hazırlanıyor. Ancak teknoloji dünyası, şubat ayında seriye eklenecek olan Xiaomi 15 Ultra’yı şimdiden konuşmaya başladı. Son dönemde birçok sızıntıyla gündeme gelen Xiaomi 15 Ultra, özellikle kamera özellikleriyle dikkat çekiyor.

SONY LYT-900 SENSÖRÜ İLE GELİYOR

Mobil dünyasının güvenilir sızıntı kaynağı Digital Chat Station’a göre, Xiaomi 15 Ultra’nın ana kamerasında 50 megapiksel çözünürlüğündeki Sony LYT-900 sensörü kullanılacak. Bu yeni kamera sensörü, telefonun düşük ışık koşullarında çok daha iyi performans sergilemesini sağlayacak. Ancak asıl dikkat çeken yenilik, telefonun periskop kamerasında gerçekleşecek.

Sızıntılara göre, Xiaomi 15 Ultra, 10x optik yakınlaştırmaya sahip 200 megapiksellik bir telefoto kameraya sahip olacak. Ayrıca, telefonun ön kamerası da güncellenecek ve 32 megapiksel yerine 50 megapiksel çözünürlükte bir sensör kullanılacak.

2K EKRAN DENEYİMİ

Xiaomi 15 Ultra’nın diğer özellikleri de oldukça etkileyici. Cihazda dört tarafında mikro düzeyde eğrilik bulunan 2K çözünürlüğünde bir ekran yer alacak. Bu ekranın altında ultrasonik parmak izi tarayıcısı bulunacak. Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisinden güç alacak telefonun en üst versiyonu, 24 GB RAM ve 1 TB dahili depolama ile gelecek. Cihaz, kutudan Android 15 tabanlı HyperOS 2.0 ile çıkacak ve 6.200 mAh büyüklüğünde bir pil barındıracak. Ayrıca, Xiaomi 15 Ultra’nın vegan deri, cam ve seramik versiyonları da kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Şubat 2024’te tanıtılması beklenen Xiaomi 15 Ultra, özellikle kamera ve performans konularında önemli yenilikler sunarak kullanıcıların ilgisini çekecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.