WhatsApp güncelleniyor

WhatsApp güncelleniyor

WhatsApp, gelecek güncelleme ile ilgili yaptığı duyuruda web üzerinden Zoom'a rakip olacağını vurguladı. Aynı anda 32 kişinin görüşmesine imkan saylayacak güncelleme geliyor. Tüm detaylar haberimizde…

WhatsApp yakın zamanda alacağı güncelleme ile web üzerinden Zoom’a rakip olacağını belirtti. Milyonlarca kişinin kullandığı uygulama sesli ve görüntülü görüşmeleri kapsayan bu yeni güncelleme ile özellikle kurumsal şirketlerin ilgisini kazanmak için çalışmalara devam ediyor. Günümüzde sesli ve görüntülü iletişim kanallarında aynı anda 8 kişi görüşebiliyor. WhatsApp bu sayıları arttırarak rakiplerini elemek için hamle yaptı.

32 KİŞİ GÖRÜŞEBİLECEK

WhatsApp Web üzerine gelecek olan yeni güncelleme ile uygulama aynı anda 32 kişinin görüşmesine imkan verecek. Bu özellikle birlikte online toplantı düzenleyecek olan bir grup arada Zoom gibi platformlar kullanmak yerine direkt WhatsApp üzerinden bağlantı sağlayabilecek.

whatsapp'a güncelleme geliyor

Aynı zamanda WhatsApp yetkilileri artık toplantılara giriş karmaşasının da biteceğini ifade ediyor. Gerçekleşen açıklamada Zoom gibi platformlara sürekli e posta adresinizle giriş yapmanız gerektiğini, bunun kullanıcı deneyimini zorlaştırdığını, halihazırda WhatsApp’ın tüm kişi listenize erişimi olduğunu böylece kolaylıkla toplantılara giriş yapılabileceğinizi vurguladı.

ARAYÜZ DEĞİŞİYOR

Geliştirilen uygulamanın birkaç gün içerisinde yeni güncellemeyi alması tahmin ediyor. Bu güncelleme kapsamında bilgisayarlarımızda yüklü olan WhatsApp uygulamasına yepyeni bir arayüz ile karşılaşacağız. Geliştirilen arayüz telefonlarımızdaki WhatsApp uygulamasını andıracak. Kısacası görüntülü görüşme özelliğini kullanmak daha kolay bir hale girecek.
Aynı zamanda gelecek bu yeni güncelleme ile uygulamanın optimizasyonu da olumlu yönde etkileyecek. Yani WhatsApp, Windows cihazlarda daha hızlı açılabilecek. Ayrıca bu optimizasyon artışı ile görüntülü görüşmelerde WhatsApp kaynaklı aksamalar minimum dereceye düşecek.

Üzerinde çalışılan güncelleme ile bir toplantıda 100 katılımcıyı ağırlayabilen Zoom’a karşılaştırıldığında kapasitesi az görünebilir. Ama şirket, uygulamanın grup görüşmelerinde barındırabileceği kişi sınırını artırmayı planladığını ifade ediyor. Belirli bir süreç içerisinde WhatsApp, Zoom’a rakip olabilecek gibi gözüküyor. Aniden olmasındansa daha yavaş adımlarla ilerleyecek bir süreç içeresinde çalışmalar sürüyor.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.