Volodimir Zelenskiy, yeni dönem için hazırlıklara başladı

Volodimir Zelenskiy, yeni dönem için hazırlıklara başladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, eski ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Zelenskiy, Trump'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, Cumhuriyetçi Parti adaylığı dolayısıyla tebrik etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, geçtiğimiz günlerde Pensilvanya'da bir seçim mitinginde suikast girişimine uğrayan eski ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Zelenskiy, Trump'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, Cumhuriyetçi Parti adaylığı dolayısıyla tebrik etti.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kendisini Cumhuriyetçi Parti adaylığı dolayısıyla tebrik ettim ve Pensilvanya'daki korkunç saldırıyı kınadım. Ukrayna'nın özgürlüğünün ve bağımsızlığının korunması için iki partili ve iki meclisli Amerikan desteğinin hayati önemini belirttim" ifadelerini kullandı.

1.jpg

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME YAKIN

Zelenskiy, ABD'nin Rusya ile savaşta Ukrayna'nın kabiliyetlerini güçlendirmeye yönelik yardımlarına her zaman minnettar olduğunu belirtti. "Rusya, ülkemizin şehir ve köylerini hedef alan saldırılarını her gün sürdürüyor" diyen Zelenskiy, ABD'nin desteğinin hayati önemde olduğunu vurguladı.

Zelenskiy, Trump ile Ukrayna'da barışı adil ve kalıcı kılacak adımları yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.