Volkswagen’den yeni elektrikli otomobil

Volkswagen’den yeni elektrikli otomobil

Otomotiv devi Volkswagen Avrupa kullanıcıları için hem elektrikli hem uygun fiyatlı bir otomobili piyasaya çıkaracak. Son teknolojiyle donatılmış, elektrikli ve uygun fiyatlı ve Volkswagen'in detaylarını sizler için bir araya getirdik.

Elektrikli mobilite dönüşümünü 2020 tarihinde başlatan ve kendisini kalitesiyle ispatlayan Volkswagen, Avrupa için cep yakmayan fiyatı ile yeni modelini açıkladı. Öğrenilen bilgiler ışığında ücreti 25 bin Euro bütçesinin üzerini geçmeyecek ID. 2all isimli model bedeline göre bir üst segmentin özelliklerini içerisinde barındıracak. Gündemdeki iddialar şu an için konsept durumunda olan modelin yakın bir zamanda tanıtılacağını belirtiyor. İşte son teknoloji, taptaze, uygun fiyatlı ve elektrikli Volkswagen ID. 2all’un ayrıntıları…

YENİ BATARYA TEKNOLOJİSİ

33.jpeg

Alman markası Volkswagen, özellikle son zamanlarda ciddileşen “love mark” hedefi amacıyla 10 adet yeni elektrikli modeli 2026’ya kadar gün yüzüne çıkarmak için çalışıyor. Alman otomotiv devi bu doğrultuda tanıttığı ilk modeller arasında da ucuz ve elektrikli Volkswagen ID. 2all modeli bulunmakta.
Şimdilik Avrupa için tasarlanan bu model tamamen uygun fiyat ve yüksek kalite ilkelerini benimsiyor. Konsept fotoğraflarına bakıldığında tam elektrikli bir Volkswagen Polo veya Golf’u andıran model yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist”, IQ.LIGHT ve elektrikli araç rota planlayıcı gibi yenilikçi teknolojik özelliklere sahip olacak.

Tasarımıyla dikkat çeken Volkswagen, MEB Entry platformunu kullanacak ve yepyeni batarya teknolojilerine sahip olacak. Marka yaptığı açıklamada ID. 2all’un en verimli sürüşe sahip olan elektrikli otomobillerden olacağını duyurdu. Araç 226Hp güce sahip olacak ve tam olarak doldurulmuş batarya ile 450 kilometreye kadar menzile ulaşmak mümkün olacak.

Yönetim Kurulu Üyesi Imelda Labbé tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Volkswagen’in bilinen özelliklerini yeni mobilite dünyasına aktarıyoruz: yüksek kalite ve işçilik, üstün yazılım ve gerçek katma değerli dijital hizmetler” ifadelerine yer verildi.ww.jpg

Son teknoloji ile donatılan Volkswagen ID. 2all’un Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı konusunda şimdilik bir açıklama yapılmadı. Modelin Türkiye’ye gelmesi olası bir konu. Türkiye otomotiv sektöründe diğer markalarında benzer modelleri piyasada ses getirdi. Modeller iyi sayılabilecek satış rakamlarına da ulaştığı ortada. Tesla faaliyete geçiyor! Şarj istasyonlarına izin çıktı haberimizde de belirttiğimiz gibi şarj istasyonlarının Türkiye’de yaygınlaşması Volkswagen’in bu modeli ülkemizde satmak için girişimlerde bulunmasını etkileyebilir. Volkswagen’in böyle bir potansiyeli kaçırması beklenmiyor. Yeni ve ucuz olan modelin 2024 veya 2025 yılı sonlarında tanıtılacağı açıklandı.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.