Volkan Demirel'den Okan Buruk'a eleştiri: "Sistemi bozmak büyük hata oldu"

Volkan Demirel'den Okan Buruk'a eleştiri: "Sistemi bozmak büyük hata oldu"

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray ve Kasımpaşa'nın 3-3 berabere kaldığı maç sonrası Volkan Demirel, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un taktik tercihlerini eleştirdi. Demirel, "Doğru sistemi bozmak en büyük hata" dedi.

Galatasaray'ın Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldığı mücadelenin ardından, genç teknik adam Volkan Demirel, TV100'de maçı değerlendirdi. Demirel, Okan Buruk’un 4-4-2 diziliş tercihini eleştirerek, takımın bu sistemde Gabriel Sara ve Kerem Demirbay gibi oyuncuları birlikte oynatmasının yanlış olduğunu vurguladı.

"MERTENS GALATASARAY İÇİN FARK YARATIYOR"

Volkan Demirel, Galatasaray'ın oyunu üzerinde Dries Mertens'in önemine değinerek, "Mertens olunca Galatasaray başka oynuyor" dedi. Mertens'in yokluğunda takımın eski ritmini bulmakta zorlandığını belirtti.

"FENERBAHÇE VE PAOK GALİBİYETLERİ REHAVETE NEDEN OLDU"

Demirel, Galatasaray'ın Fenerbahçe ve PAOK galibiyetleri sonrasında rehavete kapıldığını ifade ederek, "Bu iki maçı kazandım, 5 puan fark attım, şampiyon oldum' gibi bir hava oluştu. Ancak maçta skor 3-0 olmasına rağmen oyun o seviyeyi yansıtmıyordu" şeklinde konuştu.

"TORREİRA'NIN YOKLUĞU OYUNU ETKİLEDİ"

Orta sahada Lucas Torreira'nın eksikliğinin hissedildiğini belirten Volkan Demirel, "Torreira sahada olsaydı belki Galatasaray oyunu bu kadar vermeyecekti" dedi. Okan Buruk'un yanlış oyuncu değişiklikleri yaptığını da ekledi.

"MERTENS VE BARIŞ ALPER İLK 11'DE OLMALIYDI"

Volkan Demirel, Icardi yerine Mertens'in, Sallai yerine ise Barış Alper Yılmaz'ın maça ilk 11'de başlaması gerektiğini savundu. Demirel, "Bu oyuncular sahada olsaydı maç bu noktaya gelmezdi" diyerek sözlerini noktaladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.