Veysel Tiryaki işe koyuldu: Altındağ'da dönüşüm rüzgarı esiyor

Veysel Tiryaki işe koyuldu: Altındağ'da dönüşüm rüzgarı esiyor

Altındağ Belediye Başkanlığı'na 5 yıl aradan sonra tekrar seçilen Veysel Tiryaki, hızlı bir başlangıç yaptı. Yeniden göreve gelmesiyle birlikte ilçedeki çalışmalara hız kazandırdı.

5 yıl aradan sonra tekrar Altındağ Belediye Başkanlığına seçilen Veysel Tiryaki, hızlı bir başlangıç yaptı. Yeniden göreve gelmesiyle birlikte, belediye ekiplerinin çalışmalarına hız kazandırdı. Önceliği Altındağ’ı tekrar eski temiz günlerine çevirmek ve sosyal belediyeciliği önde tutarak hizmetleri daha geniş kitlelere ulaştırmak olan Tiryaki, vakit kaybetmeden sahaya indi. Mazbatasını alır almaz işe koyulan Tiryaki, eline eldivenlerini takarak temizlik seferberliği başlattı. 5 yıl süresi boyunca ihmal edilen yerleri yıktı. Altındağ’ın gözde semtlerinden biri olan Hamamönü’nün yanı sıra Doğantepe, Beşikkaya gibi yerlerde çalışmalarına başladı. Önceki dönem Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı tarafından müze tabelası kaldırılarak ticari işletme haline getirilen Altınköy’ü, tekrar müze haline getirmek için kolları sıvadı.

temizlik-seferberligi-baslatti.jpg

TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Tiryaki, seçim çalışmaları süresi boyunca Altındağ’ı eski temiz günlerine kavuşturmanın ilk işi olduğunu belirtmişti. Mazbatasını teslim almasının ardından taktı eldivenlerini, sahaya inerek temizlik seferberliği başlattı.

Sosyal medya hesabı üzerinden Altındağlı vatandaşlar ile birlikte temizlik yaptığı anları paylaşan Tiryaki, “Sağlıklı bir yaşam temiz bir çevreden başlar. Yerime bile gidip oturmadan Altındağ’ın bütün caddeleri, sokakları, kamu kurumları, parkları ve tesisleri ile birlikte yeniden bir temizlik kampanyası seferberliği başlatıyorum. Önce temiz olmak için kirletmemek lazım. Altındağlı hemşerilerime özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Onlara pırı pırıl bir Altındağ’ı teslim edeceğim” diyerek Altındağlı vatandaşlardan temizlik konusunda hassasiyet ve destek beklediğini ifade etti.

Başkanlık yaptığı dönemde de temizlik konusunda oldukça hassas olduğunu aktaran Tiryaki, “Özverimiz sayesinde Altındağ, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en temiz ilçesi seçilmişti” dedi.

altinkoy.jpg

ALTINKÖY TEKRAR MÜZEYE ÇEVRİLİYOR

Köy kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Veysel Tiryaki tarafından hayata geçirilen Altınköy Açık Hava Müzesi, önceki dönem Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı tarafından müze tabelası kaldırılarak ticari işletme haline getirilmişti. Tekrar Altındağ Belediye Başkanlığı görevine seçilen Tiryaki, Altınköy’ü tekrar Açık hava müzesine çevirmek üzere tadilata başladı. Tadilat süresi boyunca kapalı halde kalacak olan Altınköy’ün, 2 ay kadar ziyaretçi kabul etmeyeceği öğrenildi.

banklar-yenilendi.jpg

BANKLAR YENİLENİYOR

Tiryaki, kaderine terk edilmiş olan Hamamönü’nü, başkente değer katan turizm destinasyonlarından biri haline getirmişti. Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Hamamönü, 2011 yılında Avrupa Birliği’nden alınan ödül ile Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu ilan edilmişti. Tiryaki, büyük bir özveri ile günümüzde en çok tercih edilen noktalardan biri haline getirdiği Hamamönü’nde de çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde Hamamönü ve Hamamarkası’nda bulunan banklar belediye çalışanları tarafından söküldü. Tamir edilip, boyanmasının ardından yenilenen görünümleri ile kullanıma hazır hale getirilecek.

metruk-binalarin-yikimi-basladi.jpg

METRUK BİNALARIN YIKIMI BAŞLADI

Altındağlı vatandaşların uzun süredir şikâyetçi oldukları kullanılmaz halde olan metruk binalar yıkılmaya başladı. Doğantepe Şehitler parkında yer alan ve uzun süre önce yangın çıkması sebebi ile kullanılma hale gelen bina madde bağımlılarının tercih noktası olmuştu. Durumdan oldukça rahatsız olan vatandaşlar, bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyordu. Göreve gelir gelmez olaya el atan Veysel Tiryaki, yıkımda yerin aldı. Yaptığı çalışmaları, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara paylaşan Tiryaki “Mazbatamızı aldık. Bismillah diyerek işe koyulduk. Daha güzel bir Altındağ için hiç durmadan çalışacağız” dedi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.