Vedat Aşçı Kaya Sabancı'yı dövmüştü! İşte olayın perde arkası...

Vedat Aşçı Kaya Sabancı'yı dövmüştü! İşte olayın perde arkası...

Geçtiğimiz günlerde ünlü iş insanı Kaya Sabancı, şiddet olayıyla gündeme gelmişti. Sabancı'ya şiddet gösterdiği iddia edilen Vedat Aşçı da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, iş insanı Kaya Sabancı ile Bodrum Mandarin Otel'in sahibi Vedat Aşçı arasında yaşanan kavga sonrası her iki taraftan da açıklamalar geldi. Göltürkbükü'nde bulunan Bodrum'un ünlü sitelerinden birinde meydana gelen olayın ardından, taraflar birbirlerini suçladı ve ifade tutanakları da ortaya çıktı.

Olay, Kaya Sabancı'nın davetli olarak katıldığı bir restoran açılışında başladı. İddiaya göre, Sabancı restoranda karşılaştığı sitenin sahibi Vedat Aşçı'ya selam verdi ve ardından Aşçı, korumalarıyla birlikte Sabancı'ya saldırarak darp etti. Sabancı, olayın ardından ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak müşahede altına alındı ve tedavisinin ardından taburcu edildi.

Sabancı ve Aşçı arasındaki bu kavga, yargıya taşındı. Kaya Sabancı, taburcu olduktan sonra yaptığı açıklamada, "Gözaltı damarımda çatlak var, 2-3 gün sonra ameliyat olacağım. Elmacık kemiğimde kırık var. Ben 72 yaşındayım, 25 yaşındaki bir delikanlıya mı vuruyorsun? Orada ölebilirdim," ifadelerini kullandı.

Astaş Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Vedat Aşçı'nın Kaya Sabancı tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığı iddia edildi. Açıklamada, olayın medyaya yanlış aksettirildiği belirtildi ve görgü tanıklarının Aşçı'nın yanında olduğu vurgulandı.

Vedat Aşçı, müşteki ve şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde, Mandarin Oriental Bodrum projesinin yatırımcısı olduğunu ve Kaya Sabancı'nın yıllar önce bu siteden bir ev satın aldığını belirtti. Aşçı, Sabancı'nın psikolojik sorunları ve aşırı alkol kullanımı nedeniyle dengesiz hareketler sergilediğini, site sakinlerine ve çalışanlara sürekli küfürler ve hakaretler ettiğini öne sürdü. Bu durumu bilerek Sabancı'yı idare ettiklerini belirten Aşçı, olay gününü şu şekilde anlattı:

"20 Haziran 2024 tarihinde, Hakkasan restoranda yaz daveti vardı. Saat 20:45'te davet alanına tek başıma gittim ve tanıdık misafirlerle selamlaştım. Site sakinlerinden Mustafa Sarıoğlu ile sohbet ederken, Kaya Sabancı yanıma gelerek bana ağır küfürler etti ve tişörtümden tutarak, omzumdan ve kolumdan çekiştirdi. Kendisine uzaklaşmasını söyledim ve geçmişte de küfür ettiğini hatırlattım. Sabancı daha da hiddetlenerek bana vurmaya başladı. Alnımda yumruk izi ve kollarımda yaralar oluştu. Kendimi korumak için Kaya Sabancı'yı ittim ve yüz üstü yere düştü."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.