Van Dijk'tan Barış Alper Yılmaz'a övgü dolu sözler

Van Dijk'tan Barış Alper Yılmaz'a övgü dolu sözler

A Milli Takımımızı 2-1 mağlup ederek EURO 2024'te yarı finale yükselen Hollanda'da Cody Gakpo ve Virgil van Dijk önemli açıklamalarda bulundu.

EURO 2024 çeyrek finalinde Türkiye'yi 2-1 yenerek yarı finale yükselen Hollanda'nın yıldız futbolcuları Cody Gakpo ve Virgil van Dijk, maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Gakpo, "İlk yarıya iyi başladık, oyunu kontrol ediyorduk. Ancak golden sonra kontrolü kaybettik ve Türkiye oyuna hakim oldu. İkinci yarıya her şeyimizi vererek başladık. Tehlikeler yarattık ve Türkiye'nin oyundan düştüğünü fark ettik. De Vrij'in golü sonrası maçı kazanabileceğimizi hissettik. Türkiye üzerimize geldi ve zor bir maç oldu. Türkiye çok iyi bir takım, bunu gördük. Bize epey sorun çıkardılar, özellikle hızlı kontrataklarla. Savunmaları oldukça iyiydi ve çeyrek finale kadar gelmeleri bunu gösteriyor. İlk yarı ve ikinci yarı birbirinden farklıydı. İlk yarıda topa sahip olan taraf bizdik, Türkiye ise geride kalmıştı. Arda Güler'in güzel pasıyla Türkiye golü buldu. Biz sakin kaldık ve ikinci yarıya odaklandık. Çok çalıştık ve sonuç aldık" dedi.

Van Dijk ise, "Son dakikalara doğru geri çekildik, Türkiye risk alarak üstümüze geldi. Yarı finale yükseldiğimiz için mutluyuz ve taraftarlarımızla güzel bir kutlama yaptık. Taraftarlarımıza teşekkür ederiz. Stadyumda birçok Türk taraftar vardı. Takımımla gurur duyuyorum. Maça iyi başladık, topa sahip olma konusunda iyiydik. Ancak sonra özensiz oynadık ve tehlikeli yerlerde top kaybettik. Bu da Türkiye'nin kontrataklarla tehlikeli olmasına neden oldu. İkinci yarıda sakin kalmalı ve fırsatları değerlendirmeliydik, bunu da başardık. Elimizden gelen her şeyi yaptık ve yarı finale çıkmayı başardık. Şimdi toparlanıp zorlu bir başka maça hazırlanacağız" diye konuştu.

"ÖNEMLİ BİR OYUNCU"

Van Dijk, Barış Alper Yılmaz hakkında ise, "Barış Alper Yılmaz sürekli koşuyordu. Savunmacılar için zor bir oyuncuydu. Bizi çok zorladı ama gol atamadı. Onu tanımlamak gerekirse, gerçekten önemli bir oyuncu" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.