Vakaya göre hastane yapay zekayla belirleniyor

Vakaya göre hastane yapay zekayla belirleniyor

İstanbul Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Abdurrahman Kavuncu, dataların sisteme girildiğini belirterek, "Yapay zeka yardımıyla otomatik olarak 'Şurayı teklif ediyorum, şu hastane uygun' diyor" açıklamasında bulundu.

İstanbul Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Abdurrahman Kavuncu, kentte vakaya en uygun hastanenin yapay zeka yardımıyla belirlendiğini söyledi.

Kavuncu şunları kaydetti:

"İstanbul'daki bütün hastanelerin özel ya da kamuya ait branşlarını, o gün yoğunluklarını, yatak sayılarını, yoğun bakım ünitelerinin durumunu, ekiplerinin varlığının datalarını sisteme giriyoruz. Bizim de ambulans sistemlerimizde kayıtlarımız var. Hastanın naklini branşı olmayan bir hastaneye yapmak istemiyoruz. Yapay zeka yardımıyla otomatik olarak 'Şurayı teklif ediyorum, şu hastane uygun' diyor. Bu tekliflerden yola çıkarak en yakın hastaneyi seçiyoruz, hastayı doğru hastaneye taşıyoruz. Bu bir avantaj, yoksa ikinci nakil gerekir. Yani branşında çocuk cerrahisi olmayan bir hastaneye bebeği götürürseniz daha sonra onu ikinci kez taşımak zorunda kalırsınız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.