Uzmanlar uyarıyor: Artan hava sıcaklıklarına dikkat

Uzmanlar uyarıyor: Artan hava sıcaklıklarına dikkat

Artan hava sıcaklıklarının hastalıklara davetiye çıkardığına dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları uyardı.

Mevsim sıcaklıklarının artması beraberinde bazı sağlık risk sorularını da getiriyor. Artan hava sıcaklıklarının hastalıklara davetiye çıkardığına dikkat çeken uzmanlar, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Diyabet hastaları, kalp hastaları ve yaşlılar sıcak havalardan olumsuz yönde etkileniyor. Sıcak havalara dikkat edilmediği takdirde, kişilerde ciddi hastalıklara görülebiliyor.

sicak-1.jpg

DEHİDRASYON RİSKİ ARTIYOR

Sıcak havalar, vücudun normalinden fazla terleyerek sıvı kaybetmesine neden olur. Kişi vücuduna yeteli sıvı takviye yapmadığında Dehidrasyon riski artar. Bunun akabinde de Dehidrasyon, kanın akışkanlığını azaltarak pıhtılaşma riskini artırabilir. Sıcak havalarda mikrop barındırma riski yüksek olan gıdalardan kaynaklı hastalıklar da artar. Bu sebeple de, et, tavuk, balık ve yumurta gibi besinlerin doğru şekilde saklanması ve tüketilmesi büyük önem taşıyor.

sivak-2.jpg

SAĞLIĞINIZI KORUMANIN YOLLARI

Sağlığınızı korumak açısından, gün içerisinde belli aralıklarla su içmek oldukça önemli. Giyiminizde bol, pamuklu ve açık renkli kıyafetler tercih edin. Bu tarz kıyafetler terlemeyi kolaylaştırabileceği gibi vücudunuzu da serin tutar. Ayrıca güneş ışınlarının zararlı etkilenenden korunmak adına güneş kremi kullanımı büyük önem taşıyor. Gözlük ve şapka takmayı da ihmal etmeyin. Özellikle 10:00-16:00 saatleri aralığında doğrudan gelen güneş ışığından kaçının. Sebze ve meyve tüketimini arttırmakta büyük fayda var. Bunların yanı sıra kafein ve alkol vücutta sıvı kaybını arttıracağından dolayı, sıcak havalarda alkol ve kafeinli içeceklerden uzak durmanız gerekiyor.

sicak-3.jpg

KRONİK HASTALAR DİKKAT

Diyabet ve kalp hastaları gibi kronik rahatsızlıkları olanların, sıcak havalarda artan sağlık sorunlarına karşı daha dikkatli olması gerekiyor. Bu hastalığa sahip kişilerin düzenli olarak doktor kontrollerine gitmeleri ve ilaçlarını aksatmadan kullanmaları hayati önem taşıyor. Sıcak hava koşullarında risk gruplarına yönelik, yaşlılar, kalp hastaları ve çocuklar gibi hassas gruplar için sıcak hava ciddi tehlikeler oluşturabileceğini, Bu sebeple de, bol su tüketmek, güneş ışınlarından korunmak ve hafif kıyafetler giymek gibi basit tedbirlerle büyük fark oluşturabileceği konusunda uzmanlar, uyarılarda bulunuyor.

Kaynak:İlk Sayfa Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.