Uzmanlar açıkladı: Böyle yaparsanız faturanız daha az gelir

Uzmanlar açıkladı: Böyle yaparsanız faturanız daha az gelir

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar kombileri yakmaya başladı. Vatandaşlar güncel ekonomik durumda hangi yolla daha az fatura ödeyebildiklerini araştırmaya başladı. Uzmanlar doğalgaz faturasının nasıl az geleceğini açıkladı.

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar kombileri yakmaya başladı. Vatandaşlar güncel ekonomik durumda hangi yolla daha az fatura ödeyebildiklerini araştırmaya başladı. Uzmanlar doğalgaz faturasının nasıl az geleceğini açıkladı. "Sakın düşük derecede sürekli açık bırakmayın" açıklaması yapıldı. İşte detaylar...

KARAR'ın haberine göre soğuk havalar kapıda ve evlerimizi ısıtmanın en ekonomik yollarını bulmak, giderek daha önemli hale geliyor. Peki, en uygun yöntem doğalgazı sürekli düşük seviyede açık bırakmak mı, yoksa yalnızca ihtiyaç duyulduğunda yüksek derecelerde yakmak mı? Enerji fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı bu dönemde, doğalgaz faturalarını nasıl hafifletebileceğimiz tartışılıyor.

Londra merkezli MoneySavingExpert uzmanları, bu sorunun evin büyüklüğüne ve yalıtımın kalitesine bağlı olduğunu belirtiyor. Yaygın olarak bilinen "doğalgazı düşük derecede sürekli açık bırakmak daha az maliyetlidir" görüşünün bir efsane olduğunu vurgulayan uzmanlar, ısınmanın en ekonomik yolunun yalnızca ihtiyaç duyulduğunda açmak olduğunu söylüyor.

YALITIM VE ENERJİ TÜKETİMİ

Evlerde enerji kaybı kaçınılmazdır, ancak bu kaybın miktarı evin yalıtımına bağlıdır. İyi yalıtılmış evlerde ısı kaybı daha az olur, dolayısıyla sadece gerektiğinde ısıtıcıyı açmak en verimli yöntemdir. Uzmanlar, ısıtıcıyı tüm gün düşük seviyede açık tutmanın daha fazla enerji kaybına neden olacağını belirtiyor.

ZIT GÖRÜŞ: SÜREKLİ DÜŞÜK ISIDA AÇIK TUTMAK

Bazı uzmanlar ise doğalgazın sürekli düşük seviyede açık tutulması gerektiğini savunuyor. Bu görüşe göre, doğalgaz açılıp kapandıkça duvarlarda yoğuşma birikir ve bu, ısının daha hızlı dışarı çıkmasına yol açar. Ancak bu yöntem, yalıtımı zayıf olan evlerde enerji tüketimini artırabilir.

FİYAT ARTIŞLARI VE ENERJİ KULLANIMI

Enerji fiyatları hızla yükselirken, doğalgaz ve elektrik kullanımını optimize etmek büyük önem taşıyor. Yıl başı yapılacak zamlar da hazırda. Bu nedenle, enerji kullanımınızı dikkatle planlamak cüzdanınız için faydalı olabilir.

KAZAN VE RADYATÖR BAKIMI ÖNEMLİ

USwitch’ten Natalie Mathie, kombilerin ve radyatörlerin kış öncesi bakımının yapılması gerektiğini belirtiyor. Isıtma sisteminin verimli çalışmadığı soğuk bir günde ortaya çıkabilecek arızalar, uzun bekleme sürelerine ve yüksek tamir masraflarına neden olabilir.

Soğuk günlerde evinizi sıcak tutmak i̇çin tavsiyeler

Energy Saving Trust, kış aylarında evlerin daha sıcak tutulması için cereyan yalıtımı, boru yalıtımı ve radyatörlerin havasını alma gibi basit önlemler öneriyor. Evinizin duvarlarını yalıtmak ve soğuk havalarda cereyanı engellemek, enerji tasarrufu sağlamanın etkili yollarından biridir.

Sonuç olarak, soğuk havalar yaklaşırken doğalgaz kullanımını en verimli şekilde ayarlamak, hem sağlığınız hem de bütçeniz için büyük önem taşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.