Uyuz Pınarı Hamamı nerede, şifalı mı, hangi hastalıklara iyi geliyor?

Uyuz Pınarı Hamamı nerede, şifalı mı, hangi hastalıklara iyi geliyor?

4 asırdır geçmişi olan Uyuz Pınarı Hamamı’nın hastalılara şifa olduğuna inanılıyor. İnsanlar Uyuz Pınarı Hamamı’nın hastalıklara iyi gelip gelmediğini merak ediyor. Peki, Uyuz Pınarı Hamamı nerede, şifalı mı hangi hastalıklara iyi geliyor?

Uyuz Pınarı 4 asırlık geçmişi ile insanların dikkatini üzerine çekiyor. Köklü geçmişi ve hastalıklara deva olduğu iddia edilen Uyuz Pınarı Hamamı’nın tarihçesi merak ediliyor. İnsanlar Uyuz Pınarı Hamamı’nın hastalıklara iyi gelip gelmediğini araştırıyor. Peki, Uyuz Pınarı Hamamı nerede, şifalı mı hangi hastalıklara iyi geliyor?

UYUZ PINARI HAMAMI NEREDE?

4 asırdır insanlara şifa dağıttığına inanılan Uyuz Pınarı Hamamı, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Divanlı Mahallesi’nde bulunuyor. Hamam 4 asırlık geçmişi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Geçmişten günümüze birçok hastalığa şifa olduğu söyleniyor. Uyuz Pınarı Hamamı’nın şifalı olup olmadığı insanlar tarafından araştırılıyor. İnsanlar, 4 asır boyunca aynı yerde bulunan Uyuz Pınarı Hamamı suyunun etkileri ne boyutta merak ediyor.

uyuz-pinari-hamami-nerede-sifali-mi-hangi-hastaliklara-iyi-geliyor1.jpg

UYUZ PINARI HAMAMI HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

4 asırdır Kahramanmaraş’ta bulunan Uyuz Pınarı Hamamı suyunun en çok uyuz hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Aynı zamanda Uyuz Pınarı Hamamı’nda yıkanmanın, kronik ve sürekli ilerleyen bulaşıcı bir bakteriyel enfeksiyon olan Cüzzam hastalığına da iyi geldiği belirtiliyor. Bunların yanı sıra, cilt hastalığı yaşayan insanların da şifayı Uyuz Pınarı Hamamı’ndan bulabilecekleri söyleniyor. Bu hastalıkları yaşayan insanların Uyuz pınarı Hamamı’na gelip yıkanmalarının ardından şifa bulacakları aktarılıyor. Tarihe bakıldığında Dulkadiroğlu Beyliği döneminde Uyuz Pınarı Hamamı’nda özellikle cüzzam hastalığı çeken insanların tedavi edildiği yer olarak geçiyor. Roma döneminde de tedavi ihtiyacı olan insanların, hamama gelip yıkanmalarının ardından iyileştikleri ifade ediliyor.

uyuz-pinari-hamami-nerede-sifali-mi-hangi-hastaliklara-iyi-geliyor2.jpg

UYUZ PINARI HAMAMI ŞİFALI MI?

Roma döneminden bu yana Kahramanmaraş’ta bulunan hamam bir oda büyüklüğünde kapalı bir çeşme tarzı veriyor. Tarihe bakıldığında geçmişten günümüze insanların bu hamamda yıkanıp hastalıklarını atlattıklarına inanılıyor. Tarihi Uyuz Pınarı Çeşmesi’nin şifalı olarak inanıldığı su, caminin 200 metre yukarıda bulunan kaynağından çıkıyor. Bölge sakinleri kaşınma problemlerinin olmadığını belirterek hamamla ilgili suyun şifalı olduğunu hastalıklara iyi geldiğini söylüyor. İnsanlar suyun şifalı olmasının sebebini, su kaynağının camiye yakın yerden çıkması olarak görüyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.