Uyutma Meclis'ten geçti: 5. madde komisyonda kabul edildi

Uyutma Meclis'ten geçti: 5. madde komisyonda kabul edildi

Başıboş köpeklere ilişkin kanun tasarısının görüşüldüğü Meclis komisyonunda alınan kararla, kanun teklifinin 5’inci maddesindeki ötanazi ibaresi onaylandı. Uyutma işlemi, Veteriner Hizmetleri Kanunu’nda belirtilen şartlara bağlı olarak yapılacak.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğe dair kanun teklifinin ikinci toplantısında sözde hayvanseverler tarafından çarpıtılan ötanazi maddesi karara bağlandı.

Kanun teklifinin 5’inci maddesinde yer alan ve Hayvanları Koruma Kanunu’nun 13’üncü maddesinde öngörülen değişiklik, Veteriner Hizmetleri Kanunu’nun 9’uncu maddesindeki akut bulaşıcı hastalığı olan ve acı çeken hayvanlara ötenazi yapılabileceği şartlarına bağlandı.

1.jpg

KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ

Meclis komisyonunda gece geç saatlere kadar görüşülen başıboş köpeklere ilişkin kanun teklifinde sözde hayvanseverler tarafından çarpıtılarak, “katliam tasarısı” şeklinde sunulan 5’inci madde onaylandı.

Madde, “Bakımevine alınan köpeklerden insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlarına 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 9. maddesinin 3. fıkrasında belirtilen tedbir uygulanır” şeklinde kabul edildi.

3-001.jpg

SIRADAKİ BELEDİYELERİN SORUMLULUĞU

Başıboş hayvanların bakımevi dışında bir yere terk edilmesinin yasaklanmasını öngören 6’ıncı maddenin de komisyonda kabul edilmesinin ardından toplantının ikinci oturumu sona erdi. Komisyonun üçüncü toplantısı ise başıboş köpeklere ilişkin belediyelerin sorumluluklarını ortaya koyan 7’inci madde ve sahipli hayvanın terk edilmesinde yaptırım öngören 8’inci madde ile devam etti.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.