"Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi" devam ediyor

"Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi" devam ediyor

26 Haziran "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" kapsamında İlksayfa'ya konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği, 2022 yılında başlattıkları "Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi"nin devam ettiğini kaydetti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Çankaya Şubesi, "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" kapsamında mesaj yayınladı. 26 Haziran günü 1987 yılından itibaren bir farkındalık oluşturmak ve toplum bilincini artırmak için "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak anıldığını kaydeden Dernek, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi" kampanyamızı 2022 yılında başlattık ve halen kampanyamız devam etmektedir. Amacımız gençlerimiz ve çocuklarımız için önleyici bir formül geliştirerek aileyi ve geleceğimizi kurtarmaktır.

Ne yazık ki ülkemiz, yasa dışı uyuşturucu maddelerin ana üretim merkezlerinden birisi olmadığı halde Asya-Avrupa arasındaki karşılıklı uyuşturucu kaçakçılığının güzergâhı üzerindedir ve hedef ülke durumundadır. Bununla birlikte de gençlerimiz, madde kullanımını da bol bol teşvik eden kültürel emperyalist saldırılarla da karşı karşıyadır. Buradan hareketle günün anlam ve önemine binaen kampanyamızın amaçlarını şöyle sıralayabiliriz:

-Uyuşturucu kullanımını önlemede aile denetimini doğru bir çerçeveye oturtmak;

-Toplumda uyuşturucu kullanımını sıradanlaştırmaya yönelik algı oluşturma çabalarına karşı, madde karşıtı duruşu güçlendirmek;

-Uyuşturucu kullanımının zararlarının, olumsuz sonuçlarının farkında olan bilgili, bilinçli, bilgisi sayesinde sesini duyuran güçlü bir kitle oluşturmak ve

-Aile içi bağları kuvvetlendirmek, çocukların aile değerlerini benimsemesini sağlamaktır."

"BİNLERCE GENCE ULAŞTIK"

Bizler dernek olarak bu kapsamda; geniş, bilgilendirici ve kapsamlı bildirilerimiz, video ve kısa filmlerimizle toplumun bilinçlenmesine yönelik uzman kadrolarımızla paneller düzenledik, sosyal medya çalışması ile binlerce gence ulaştık ve özellikle pazar alanlarında ve okul önlerinde masa çalışmaları yaparak aileleri ve gençleri bilinçlendirdik. Muhtarlarımızın katkılarıyla ülkenin ve Çankaya'nın birçok noktasında özellikle anneler olmak üzere aile buluşmaları gerçekleştirdik ve çocuklarımızın daha uyuşturucu ile tanışmaması için önleyici tedbirler almamız gerektiğini, çocuklarımızla olan aile bağlarını güçlendirmemiz gerektiğini aktardık.

"MİLLİ DEVLETLERİ YOZLAŞMIŞ SALDIRILARLA ZAYIFLATMA PLANI İÇİNDELER"

"Bizler olan bitenin farkındayız. Emperyalist ülkeler, silahla esir alamadıkları milli devletleri; yozlaşmış kültürel saldırılarla zehirleyerek zayıflatma planları içindedir. Ailesine, milletine, milli değerlerine, diline, ülkesine yabancılaşmış, yalnız kendi çıkarları için yaşayan bilinçsiz, okumayan, sorgulamayan, üretmeyen, haz peşinde koşan, sahte özgürlüklere esir olan, uyuşmuş nesillerin yolunu açmaya uğraşıyorlar. Dernek olarak ülkemiz üzerine oynanan ve kurgulanan bu planın farkında olarak, tüm amacımız bu saldırılara göğüs germek ve gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmaktır. Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi kampanyamıza destek olmak isteyen herkesi derneğimize bekleriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.