Uyuşturucu tacirlerine narko engel: 44 ilde 293 kişi gözaltında

Uyuşturucu tacirlerine narko engel: 44 ilde 293 kişi gözaltında

Ülke genelinde gerçekleştirilen geniş çaplı uyuşturucu operasyonları, zehir tacirlerine ağır darbe indirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, 44 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkoçelik-39' operasyonlarında 293 şüpheli gözaltına alındı.

Yerlikaya, operasyonların 681 ekip, 1876 personel, 9 hava aracı ve 26 dedektör köpeğin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Bu kapsamlı çalışma sonucunda, toplam 470 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap da yakalandı.

“ÜLKEMİZİ TEMİZLEMEYE KARARLIYIZ”

Bakan Yerlikaya, ülkeyi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizleme kararlılıklarını vurgulayarak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız" dedi.

Operasyonlar, ülke çapında koordineli bir şekilde yürütüldü ve her ilde farklı sonuçlar elde edildi. Yerlikaya, illere göre operasyonların detaylarını da paylaşarak şeffaflığı sağladı. Bu bilgiler, hangi bölgelerde uyuşturucu sorununun daha yoğun olduğunu ve hangi illerde daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini gösteriyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.