Üreğilliler mahalleye banka ATM’si istiyor

Üreğilliler mahalleye banka ATM’si istiyor

Mamak Üreğil Mahallesi mahalleye Banka ATM’Sİ istiyor. 15 bin nüfuslu mahallede bir tane bile banka ATM’sinin olmaması hem mahalle halkına hem de mahallede bulunan Mamak Devlet Hastanesine gelen vatandaşlara sorun yaşatıyor.

Mamak Üreğil Mahallesi sakinleri mahallelerine Banka ATM istiyorlar. Yaklaşık 15 bin vatandaşın yaşadığı mahallede bir tane bile ATM’nin olmaması mahalle haklına sıkıntı yaşatıyor. Mahalle Muhtarı Eray Ergün’ün bankalarla yaptığı görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasıyla beraber mahalle halkının mağduriyeti devam ediyor. Mamak’ın en büyük mahallelerinden birisi olan Üreğil Mahallesi konumu ve kalabalık nüfusuyla beraber Mamak Devlet Hastanesine ve günlük 8 bin civarında vatandaşın uğradığı Mamak AVM’ye de ev sahipliği yapıyor.

5845887e-2b44-49d8-bbb7-f564a2cc11bd.jpg

HASTALARDA MAĞDUR OLUYOR

Mahalle Muhtarı Eray Ergün gazetemize yaptığı açıklamalarda mahallelinin mağduriyetini dile getirdi. Ergün, “ Mahallemiz 15.000 nüfusa sahip marketin bulunduğu Mamak AVM ye günlük giren kişi sayısı8.000 civarlarında 4.000 5.000 bin kişi arasında ise Markete giriş çıkış sağlanmaktadır. Aynı zamanda Mamak Devlet Hastanesi mahallemizde Samsun yol kenarı olması hasebiyle Milyonlarca araç geçmekte. Bu yoğunluğa rağmen yıllardır Banka ATM’si için uğraşıyoruz. Halen olumlu bir cevap alamadık” şeklinde konuştu.

zfg-uzbekistan-ek-3-2-jpg-925.jpg


SESİMİZİ DUYURAMADIK

Muhtar Ergün, “Biz mahallemizde özellikle devlet bankalarının bir tane ATM’sinin olmasını istiyoruz. ATM yokluğu sadece mahalle halkını değil hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarını da mağdur ediyor. Ayrıca mahallemizde bölgenin büyük AVM’lerinden birisi olan Mamak AVM de bulunuyor. Bu kadar yoğun bir mahalleye ATM istiyoruz. Mahalle halkı özellikle yaşlı vatandaşlarımız maaşlarını çekemiyor. Yaz kış para çekmek için toplu taşımaya ücret ödeyerek uzak merkezlere gitmek zorunda kalıyor. Biz özellikle emekli vatandaşlarımız maaşlarını çekebilsin diye Devlet Bankalarının ATMlerini mahallemizde bulunmasını istiyoruz. Konu hakkında çok fazla başvuruda bulunduk. İmza topladık. Ama bir türlü sesimizi duyurup sorunu çözemedik” ifadelerini kullandı.

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.