Uraloğlu'ndan Ulaştırma Hamlesi: Seyahat Süresi Kısalacak, Milyarlık Tasarruf Gelecek!

Uraloğlu'ndan Ulaştırma Hamlesi: Seyahat Süresi Kısalacak, Milyarlık Tasarruf Gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer - Kilyos Tüneli için önemli bir adım atılan TBM İlk Kazı Çalışması Başlangıç Töreni'nde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli TBM Makinası Hizmete Başlatma Töreni'nde coşkulu bir konuşma yaptı. Bakan Uraloğlu, bu projede kullanılan TBM makinasının, Türkiye'de Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda ilk kez kullanılacağını belirterek, Türkiye'nin zengin ve dağlık coğrafyasının inşaat sektöründe yenilikçi çözümler gerektirdiğine vurgu yaptı.

Türkiye’nin coğrafyasını bir mühendislik harikası olarak nitelendiren Uraloğlu,"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti Hükümetlerimiz döneminde; Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi projelerimiz üstün mühendislik teknikleriyle ülkemizin sembol projeleri arasına katıldı” diyerek yapılan projelerle duyduğu gururu dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin en prestijli projeleri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü’nü, Eğiste Hadimi Viyadüğü’nü ve Bitlis Çayı Viyadüğü’nü Türk mühendislerinin başarısı olarak övgüyle anlattı.

2022 yılının Mayıs ayında yapımına başlanan Sarıyer-Kilyos Tüneli projesinin teknik özelliklerinden bahseden Bakan Uraloğlu, tünelin çift tüplü ve toplamda 14 kilometre uzunluğunda inşa edildiğini söyledi. Toplam uzunluğun bağlantı yollarıyla birlikte 8,2 kilometreyi bulacağını belirtti. Sarıyer Kavşağı ve Kilyos Kavşağı gibi önemli yapılar içeren proje, İstanbul trafiği için büyük bir rahatlık sunmayı hedefliyor.

Ücretsiz olarak hizmete açılacak bu projeyle Sarıyer, Maslak ve Levent gibi bölgelerden Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne erişimin kolaylaşacağını ifade eden Bakan, tünellerin İstanbul Havalimanı ile şehir merkezleri arasında hızlı ulaşım sağlayacağını da ekledi. Projenin, İstanbul’un kuzeyindeki yaz turizmini canlandırmasının yanı sıra büyük afet durumlarında tahliye yolu olarak kullanılacak olmasının da önemine dikkat çekti.

En dikkat çekici detaylardan biri ise projenin kazandıracağı zaman ve maliyet tasarrufuydu. Mevcut imar yollarına göre mesafeyi 3 kilometre kısaltarak seyahat süresini 35 dakikadan 5 dakikaya indirecek olan proje sayesinde, yılda toplam 2,1 milyar liralık bir tasarruf öngörülüyor. Bu tasarrufun 1,7 milyar lirası zamandan, 400 milyon lirası ise akaryakıttan elde edilecek. Ayrıca, karbon emisyonunun 32 bin ton azaltılacağı belirtilerek, çevre dostu bir projeye imza atıldığına da vurgu yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.