Ünlü oyuncunun kaçak villasına yıkım kararı

Ünlü oyuncunun kaçak villasına yıkım kararı

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'ın 2 yıldır hukuki süreç devam eden kaçak villasına ilişkin Bakanlık, villayla ilgili yasal süreçlerin takip edildiğini ve gerekli adımların atıldığını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kaçak yapılarla mücadele kapsamında doğa koruma alanlarındaki denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Bu çerçevede ünlü oyuncu Şahan Gökbakar’ın Muğla Marmaris’teki kaçak villası tekrar gündeme geldi. Bakanlık, villayla ilgili yasal süreçlerin takip edildiğini ve gerekli adımların atıldığını duyurdu.

İKİ YILDIR DEVAM EDEN HUKUKİ SÜREÇ

Kaçak yapı ile ilgili süreç, yaklaşık iki yıl önce Bakanlığın bölgede yaptığı incelemelerle başladı. Yapı kayıt belgesi iptal edilen Gökbakar’ın villası için Kasım 2022’de hukuki adımlar atıldı. Son olarak 6 Eylül’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hem Marmaris Belediyesi’ne hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne yıkım işleminin gerçekleştirilmesi için bir bildirimde bulundu.

YIKIM SÜRECİ NEDEN GECİKTİ?

Bakanlık tarafından yıkım için uyarı yazısı gönderilmesine rağmen Marmaris Belediyesi, Gökbakar’ın Muğla 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma kararının beklenildiği gerekçesiyle adım atmadı. Ancak Bakanlık, mahkemenin böyle bir karar vermediği bilgisine ulaştı ve yıkımın geciktirilmemesi gerektiği konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

Son Uyarı: Yıkım Gerçekleşmezse Bakanlık Devreye Girecek
6 Eylül’de yapılan son bildirimde, yıkım işleminin yasal süreler içinde tamamlanması istendi. Marmaris Belediyesi’nin harekete geçmemesi halinde, Bakanlığın devreye gireceği ve yıkımı bizzat gerçekleştireceği belirtildi. Belediyeden ise henüz bir yanıt gelmedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.