Üniversitelerde “siyah” eylem! Kadına şiddet ve çocuk istismarına karşı sesler yükseliyor

Üniversitelerde “siyah” eylem! Kadına şiddet ve çocuk istismarına karşı sesler yükseliyor

Türkiye genelinde birçok üniversite öğrencisi, kadın cinayetleri ve çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla kampüslerinde siyah giyerek sessiz bir protesto gerçekleştirdi.

Sosyal medyada "#KampüsteSiyahGiy" etiketiyle yaygınlaşan eylem, toplumsal bir farkındalık oluşturdu. Ülke çapında geniş bir katılımla gerçekleşen eylemde, Gümüşhane Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere pek çok üniversite ön plana çıktı. Bu üniversitelerdeki öğrenciler, siyah kıyafetler giyerek derslerine katıldı ve sessiz bir şekilde mesajlarını iletti.

kampus-2.jpg

EYLEMİN AMACI VE ETKİSİ

Öğrenciler, bu eylemle kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı gibi toplumun kanayan yaralarına dikkat çekmeyi amaçladı. Siyah rengin tercih edilmesi, konunun ciddiyetini ve yaşanan acıları sembolize ederken, eylemin üniversite kampüslerinde gerçekleştirilmesi, gençlerin bu konudaki duyarlılığını ve değişim isteklerini ortaya koydu.

SOSYAL MEDYA YANKISI

Eylem, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. "#KampüsteSiyahGiy" etiketi altında paylaşılan fotoğraflar ve mesajlar, kısa sürede viral oldu ve yüzlerce yorum aldı.

kampus-3.jpg

NE OLMUŞTU?

Geride bıraktığımız cuma günü İstanbul Fatih’te 19 yaşındaki Semih Çelik, yarım saat arayla 19 yaşındaki iki kızı cani bir şekilde katletmişti. İki aileye acı çektiren Çelik, cinayetlerin ardından intihar etti. Ülke gündemine bomba gibi düşen cinayetlerin ardından Türkiye’de kadın cinayetlerine farkındalık oluşturmak için yurdun dört bir yanında eylemler gerçekleştirildi. Üniversite öğrencileri de bu farkındalığa kampüslerde siyah giyerek destek çıktı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.